Consells d'alimentació saludables per a la gent gran

Autor/a: 
CONEX Comunicació
 Font:
Font:

Consells d'alimentació saludables per a la gent gran

Autor/a: 
CONEX Comunicació

Resum: 

Les persones a mesura que ens anem fent grans patim una sèrie de canvis en el nostre metabolisme que provoquen unes necessitats diferents. Per aquest motiu, la nostra alimentació i hàbits quotidians també han de canviar.

Sabíeu que les persones grans tenen menys set i menys gana? Aquest és un dels principals canvis que afecten l'estat nutricional de les persones grans. Altres factors que afecten són les malalties, la pressa de medicaments, l'osteoporosi o la disminució del sentit del gust i l'olfacte. Tots aquests efectes els podeu minimitzar portant una vida i alimentació més saludable.

L'Ajuntament de Barcelona, en aquest sentit, ha publicat una sèrie de recomanacions en forma de guia sota el títol ”Què hem de menjar, com i per què?: consells saludables per a les persones grans”. A la guia trobareu consells distribuïts en diversos capítols específics que expliquen els conceptes necessaris per incorporar i mantenir una alimentació i una activitat física saludables així com consells d’higiene bucal, de control del pes, higiene de la son i adequació de la medicació. També s’inclouen recursos disponibles a la ciutat de Barcelona per tal de garantir una alimentació adequada a les persones que ho necessitin.

La Generaitat de Catalunya també és conscient d'aquesta necessitat i ens proporciona algunes receptes per envellir amb salut que podeu veure en el següent enllaç: Receptes per un envelliment saludable

Una dieta variada i moderada, una bona hidratació, un envelliment actiu i molta vitamina D ajudaran a estar sans i dur una vida activa i saludable.

Afegeix un comentari nou