Demana Banca Ètica: la nova campanya de SETEM, FETS i Justícia i Pau

Autor/a: 
Demanabancaetica
 Font:
Font:

Demana Banca Ètica: la nova campanya de SETEM, FETS i Justícia i Pau

Autor/a: 
Demanabancaetica

Resum: 

Neix la campanya Demana Banca Ètica per promoure la banca ètica a la universitat. Els nostres estalvis poden influïr en el model econòmic i de societat en el què vivim.

Els bancs no són neutrals. Depenent d'on s'inverteixen els estalvis que hi dipositem, es va configurant un tipus d’economia i de societat. D’un temps cap aquí, la crítica al sistema bancari és un tema recorrent al carrer, al bar, als sopars de col·legues… i en la majoria dels casos, sembla que els bancs no tinguin a res a veure amb nosaltres, són “els dolents” d’una peli que ens mirem com a públic espectador, però afectat.

Com a estudiants, professorat, PAS..., hem pensat on dipositem els nostres diners? Què faran amb ells? Els bancs inverteixen els diners que hi deixem. I aquestes inversions poden anar en la línia del que pensem, o potser fan tot el contrari… què en saps del banc amb qui treballes?

Demana Banca Ètica posa aquestes preguntes damunt de la taula. A Catalunya ja existeixen entitats que garanteixen que els diners només s’utilitzaran per invertir en economia real, que de l’especulació no en volen ni sentir parlar, que creuen que els diners no són una finalitat sinó un mitjà per invertir en projectes socials i mediambientals, que combinin la rendibilitat amb la transformació social. Ho sembla, però no és una utopia. És la banca ètica. Et convidem a conèixer-la.

Visita el nou web de la campanya: demanabancaetica.org. En aquest web trobaràs espai per informar-te, per descobrir què es pot fer amb els teus diners amb un divertit interactiu, per navegar i aprendre sobre banca bruta i banca ètica, i també per a dir la teva. Escriu allò que vulguis al bloc o expressa’t amb fotografies o vídeos a través de les diferents propostes que trobaràs al I tu què hi dius?. A més, en el catàleg d’activitats t’oferim diferents recursos per a que organitzis el que et vingui de gust a la teva universitat.

Participa al concurs d'Instagram i guanya un abonament a la Filmoteca
Et proposem el concurs "Què t'inspira el teu banc?" a través d'Instagram. Fes fotos divertides, curioses, reflexives, provocadores... sobre el teu banc o el que t'agradaria que fos, i afegeix en el títol de la fotografia el hashtag #demanabancaetica. La fotografia sortirà automàticament publicada a l'apartat I tu què hi dius del web, i la que aconsegueixi més "m'agrada" guanyarà un abonament per a la Filmoteca. Participa!

Afegeix un comentari nou