El Govern reconeix amb la Creu de Sant Jordi 15 entitats

 Font:
Font:

El Govern reconeix amb la Creu de Sant Jordi 15 entitats

Resum: 

15 entitats seran reconegudes amb la Creu de Sant Jordi 2012 pels seus mèrits i pels seus serveis a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en l’àmbit cívic i cultural. La Fundació Banc dels Aliments, Amics de la gent gran, la Fundació Marianao i la Fundació Privada Trinijove són algunes de les entitats guardonades.

La Generalitat de Catalunya ha aprovat atorgar la Creu de Sant Jordi a 25 personalitats i 15 entitats catalanes.

Entre les entitats guardonades trobem:

Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, entitat que ha estat pionera en la lluita contra la fam i el malbaratament alimentari.

Fundació Marianao, en reconeixement a la seva trajectòria promovent projectes i serveis socials a la infància i la joventut, i als col·lectius més necessitats de la ciutat de Sant Boi de Llobregat i la comarca.

Amics de la gent gran, per la valuosa contribució d’aquesta entitat en l’ajuda a les persones d’edat avançada que viuen en situacions de soledat i d’aïllament social.

Fundació de la Passió d’Esparreguera, entitat que promou un dels espectacles de referència de la cultural popular i tradicional de Catalunya, amb quatre segles de representacions.

Trinijove, en reconeixement a la tasca que du a terme de formació i d’inserció social i laboral de persones que es troben en risc d’exclusió, especialment joves.

Fundació Festa Major de Gràcia, per la seva contribució a la continuïtat d’una tradició que es remunta a les primeres dècades del segle XIX i que constitueix un dels esdeveniments festius més populars de la ciutat de Barcelona.

La Lira Vendrellenca, per la seva llarga trajectòria que s’expressa en diverses iniciatives culturals, socials i esportives que dinamitzen la capital del Baix Penedès.

Societat Coral El Penedès, a la contribució ininterrrompuda a la pràctica del cant coral a Catalunya i a la vida cultural de Vilafranca del Penedès.

Societat Coral Erato, en reconeixement a la trajectòria d’aquesta entitat, inicialment dedicada a la pràctica del cant coral, i que progressivament va anar organitzant diverses activitats de caire cultural, social i esportiu que contribueixen a la dinamització de la capital de l’Alt Empordà.

Associació per a les Nacions Unides a Espanya, en reconeixement a la defensa i a la promoció dels drets humans.

Fundació Blanquerna, per la seva aportació a la comunitat educativa a partir de la fidelitat a uns valors humanistes, a un estil de mestratge i a la vocació de servei públic des de la iniciativa social.

Altres entitats reconegudes amb la Creu de Sant Jordi el 2012 han estat el Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, la Fundació Conservatori del Liceu i la Societat Catalana de Biologia.

L’acte de lliurament dels guardons serà el proper 20 d’abril al Palau de la Generalitat.

Afegeix un comentari nou