Joan Segarra: Enfortir l'economia social i potenciar la vinculació entre cooperativisme i Tercer Sector

 Font:
Font:

Joan Segarra: Enfortir l'economia social i potenciar la vinculació entre cooperativisme i Tercer Sector

Resum: 

Joan Segarra, Director Sectorial Iniciativa Social - Federació Cooperatives de Treball de Catalunya, ens explica quins són, segons ell, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

Potenciar la vinculació i aliança entre cooperativisme i tercer sector

Cooperatives, associacions i la resta de famílies de l’economia social han de teixir aliances que permetin fer visible tot allò que tenen en comú: models empresarials i de gestió democràtics i participatius, preeminència de la persona, retorn social de l’activitat econòmica. La força d’aquesta col·laboració, des de la complicitat i la suma, portarà a assolir el segon dels reptes plantejats.

Enfortir l’economia social perquè sigui la base de nous models socioeconòmics

Calen nous models socioeconòmics que superin els actuals per acabar amb les desigualtats i garantir la cohesió social. De manera propositiva, les entitats, les empreses socials i les seves plataformes de representació han de incidir en els responsables polítics i en el conjunt de la ciutadania per que coneguin i reconeguin una altra manera de generar activitat econòmica, crear ocupació i distribuir la riquesa.

Torna a la pàgina dels reptes de futur

Afegeix un comentari nou