Arrenca la 3a edició del Programa d’apadrinament cooperatiu

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria i Bel
Més de 40 cooperatives ja han participat de les edicions anteriors del Programa d'apadrinament cooperatiu.  Font: Federació de cooperatives de treball
Més de 40 cooperatives ja han participat de les edicions anteriors del Programa d'apadrinament cooperatiu. Font: Federació de cooperatives de treball

Arrenca la 3a edició del Programa d’apadrinament cooperatiu

Autor/a: 
Anna Echeverria i Bel
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La Federació de Cooperatives de Treball engega una nova edició d’aquest programa que té per objectiu consolidar cooperatives de nova creació a través del mentoratge. El període per presentar candidatures finalitza el 6 d’agost.

Des de l’any 2018, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya du a terme el Programa d’apadrinament cooperatiu amb l’objectiu de promoure el suport mutu, la transmissió de valors cooperatius i la consolidació de cooperatives de nova creació a través del mentoratge.

Consisteix concretament en un acompanyament personalitzat, voluntari i desinteressat en relació amb problemàtiques i dubtes sobre la posada en marxa d’una cooperativa, l'àmbit societari o els aspectes empresarials del dia a dia.

En les dues edicions anteriors del programa hi han participat més de 40 cooperatives, agrupades en parelles. Tant les cooperatives mentores, agrupades en la Xarxa de cooperatives Mentores, com les apadrinades reben una formació específica a l'inici de l'acompanyament.

El programa d’apadrinament s’estructura en 5 fases. A la primera, de selecció, es fan les entrevistes a les cooperatives interessades en participar, tant com a mentores com a apadrinades.

A la segona, de formació, les persones participants reben la formació específica sobre el funcionament i la metodologia del programa.

A la tercera, de ‘matching’, el programa proposa les parelles de cooperatives d’acord amb les seves necessitats i habilitats detectades.

A la quarta fase, de relació de l’apadrinament, es duen a terme reunions mensuals durant un any entre les cooperatives mentores i les apadrinades. La Federació en fa el seguiment.

Finalment, en la darrera fase de tancament, es realitza una valoració conjunta i el tancament de l’experiència.

Des del 10 de juny i fins al 6 d’agost la Federació està oberta a rebre les candidatures per a participar del programa. El 15 i 17 de setembre estan programades les sessions en línia de formació per a cooperatives apadrinades i mentores, . I durant els mesos de setembre i octubre es durà a terme el ‘matching’ per a començar la relació de mentoria durant el curs 2020 - 2021.

Afegeix un comentari nou