Premis SICOM de Cooperació en moviment

 Font:
Font:

Premis SICOM de Cooperació en moviment

Resum: 

Premiat el projecte "Els oblidats", de Bet-Sabè Ribas, sobre el treball de l'ONG Sathi Sansar al Nepal.

Les obres presentades al concurs vídeo-fotogràfic de SICOM havien de combinar fotografia i vídeo a la producció i/o al muntatge final i narrar una història durant entre dos i cinc minuts aproximadament.

Enguany, el muntatge "Els oblidats", de Bet-Sabè Ribas s’ha endut el primer premi amb un vídeo sobre la discapacitat psíquica i/o física que pateixen els infants nepalesos.

El vídeo vol mostrar el treball que duu a terme Sathi Sansar a fi que aquests infants millorin la seva condició física i psíquica i que que tant la família com la societat prenguin consciència de la seva situació.

El muntatge guanyador del segon premi és "Oro gris", una obra de Luna Haro i Ira Nahomi que reflexiona sobre el coltan, mineral emprat en la fabricació de noves tecnologies.

El vídeo inclou una entrevista a Adèle Safi, defensora dels drets de les dones a la República Democràtica del Congo, en què explica com els minerals de què disposa el país l’han convertit en un “camp de batalla” i han provocat “un dels majors genocidis contra la dona”.

Adèle Safi fa una crida als fabricants de mòbils, ordinadors, etc. perquè col·laborin amb el govern del Congo i que no acceptin cap mineral explotat de forma il·legal.

L’objectiu dels premis SICOM és donar a conèixer el treball de les ONG de la província de Barcelona, els seus projectes, resultats dels seus treballs així com mostrar les activitats i la tasca que les administracions locals de la província de Barcelona duen a terme i fomenten juntament amb les associacions en el marc de la cooperació internacional al desenvolupament i el foment i progrés de la solidaritat.

Enguany, els eixos temàtics prioritaris eren el foment de la pau, les relacions Nord-Sud, la defensa del Medi Ambient i dels Drets Humans, l’aproximació a la realitat social cultural i econòmica dels països del Sud i la equitat de gènere.

SICOM, Solidaritat i Comunicació és una associació sense ànim de lucre que treballa des de 1995 per descobrir i fer visibles al conjunt de la societat totes les claus que determinaran el futur del planeta.

Afegeix un comentari nou