Rita Marzoa: els reptes del sector són viure de manera coherent i ser transparents

Rita Marzoa: els reptes del sector són viure de manera coherent i ser transparents

Resum: 

Rita Marzoa, directora del programa Solidaris a Catalunya Ràdio, ens explica quins són, segons ella, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

Comenceu pel viure de manera coherent. Canvis domèstics i quotidians poden transformar el món

Omplim milers de memòries, dossiers, declaracions i aconsellem tothom sobre com ens hem de relacionar amb el sud; denunciem la quantitat ingent d’injustícies que es cometen en nom del suposat progrès, per com d’exterminadors de petites grans coses són alguns d’aquests avenços.

I no som conscients de com d’important és per aquesta justícia global consumir productes ecològics i de proximitat, roba feta a mà al costat de casa, determinada energia o companyies de serveis. Fem la revolució dins de casa, encara que sigui una mica pesat, i el moviment de l’ala de la papallona tindrà efectes trepidants.


Sigueu els primers a posar en valor i visualitzar la transparència. L’actual sistema ha fracassat, cal que ens relacionem de manera justa.

També les entitats feu el necessari exercici diari, periòdic, constant, de denunciar com de malament les administracions i institucions fan les coses. De com de superades estan algunes estructures de poder i de relació nord-sud. De com els interessos multinacionals anulen la voluntat de milions d’homes i dones, i de com de necessari per superar aquesta putrefacció sistèmica és la transparència, que el món sàpiga què es fa des del poder, com i perquè.

Comenceu per fer-ho vosaltres. No us limiteu a les memòries anuals en paper. Sigueu coherents. No podeu justificar determinades renúncies per la necessitat d’anar més enllà amb algun projecte. I hem de saber constantment què fan les dues mans, tant la dreta com l’esquerra. I si avançar d’aquesta manera és més feixuc i lent, segurament també serà més sòlid. Sigueu exemple i avantçada de la transparència. Feu-la visible. Poseu-la en valor els primers de tots.

Torna a la pàgina dels 10 anys de xarxanet.org

Comentaris

Protección del patrimonio y presunto abuso de autoridad - http://www.eixdiari.cat/opinio/doc/43341/proteccion-del-patrimonio-y-pre...

Afegeix un comentari nou