Extinction Rebellion reclama als mitjans la responsabilitat de comunicar l'emergència climàtica

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, rep la carta de membres de Rebel·lió o Extinció Barcelona Font: Rebel·lió o Extinció Barcelona
Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, rep la carta de membres de Rebel·lió o Extinció Barcelona Font: Rebel·lió o Extinció Barcelona
La primera acció del grup Extinció o Rebel·lió ha estat dirigida als mitjans de comunicació  Font: @formenteril
La primera acció del grup Extinció o Rebel·lió ha estat dirigida als mitjans de comunicació Font: @formenteril

Extinction Rebellion reclama als mitjans la responsabilitat de comunicar l'emergència climàtica

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

A la seva primera acció, davant de Catalunya Ràdio, reclamen als mitjans de comunicació la seva responsabilitat d'informar sobre la realitat del canvi climàtic alertada per la comunitat científica.

Dijous 21 de març a la tarda membres del col·lectiu Rebel·lió o Extinció de Barcelona han entregat al director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, una carta oberta denunciant l'escàs tractament informatiu que reben la situació ambiental i l'emergència climàtica.

En el seu missatge expressen la necessitat que la ciutadania rebi informació clara, i de com aquesta és una de les responsabilitats dels mitjans de comunicació. Consideren que el canvi climàtic ha estat tractat com a una realitat incomoda, i comunicat sense la deguda importància, tot i la claredat de la comunitat científica. Declaren que 'no parlar i informar d'aquest tema és amagar, eludir, confondre i desarmar la capacitat de reacció de la nostra societat'.

La carta ha rebut el suport de més 200 persones de diferents àmbits socials, científics, culturals, professionals, com els filòsofs Jordi Pigem i Marina Garcés, l'economista Arcadi Oliveres o els científics Anselm Rodrigo i Bàrbara Sureda.

Durant l'acte, davant de les oficines de Catalunya Ràdio al carrer Beethoven, s'ha fet també una lectura del manifest Rebel·lió o Extinció. En ell es defineixen 3 demandes: que els governs diguin la veritat sobre l'emergència climàtica i ecològica, que els governs promulguin polítiques jurídicament vinculants per reduir les emissions de carboni a zero, i que es creïn assemblees ciutadanes per impulsar i supervisar els canvis, com a part de crear una democràcia adequada.

Aquesta ha estat la primera acció del grup acabat de constituir a Barcelona amb el nom Rebel·lió o Extinció, que ha anunciat properes mobilitzacions a partir del 15 d'abril.Extintion Rebellion (XR) és un moviment civil internacional nascut per posar urgència a la lluita contra el canvi climàtic. Si no es fa front a la crisi ambiental del planeta, es va directes a l'extinció. Per això apel·len a rebel·lar-se contra la inacció i la negligència dels estats, que continuen prenent decisions influïdes pels interessos econòmics privats aliens a l'interès general.

Va sorgir la passada tardor a Gran Bretanya a partir d'una crida d'un centenar de persones acadèmiques a l'acció contra la crisi ecològica. En poques setmanes es van organitzar accions reivindicatives anomenades Rebellion Days a un gran nombre de països.

Afegeix un comentari nou