El càncer, protagonista de la Marató 2018

F Pere Tarrés
La Marató 2018 anirà destinada al càncer. Font: Marató TV3
La Marató 2018 anirà destinada al càncer. Font: Marató TV3
Moment final de la passada edició 2017 Font: Marató TV3
Moment final de la passada edició 2017 Font: Marató TV3

El càncer, protagonista de la Marató 2018

F Pere Tarrés

Resum: 

La 27a edició de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio tindrà lloc el diumenge 16 de desembre.

Ja està en marxa el compte enrere per a la 27a edició de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que aquest 2018 destinarà el seu esforç divulgatiu i impulsor de la recerca biomèdica al càncer.

El programa tindrà lloc el diumenge 16 de desembre i centrarà els seus esforços en una malaltia amb una incidència molt alta entre la ciutadania catalana, sent considerada la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones.

Segons dades del Departament de salut, el 2016, s'estima que a Catalunya, 38.500 persones van ser diagnosticades de càncer, 10.425 de les quals no van sobreviure i es calcula que, al llarg de la seva vida, 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones hauran de fer front a aquesta problemàtica.

Els estudis elaborats anteriorment indiquen que, tot i que el 40% dels càncers es podrien prevenir amb uns hàbits de vida saludables, el 60% dels tumors restants són imprevisibles. L'objectiu en aquest cas és diagnosticar-los més precoçment, tractar-los millor i aconseguir més percentatge de curació i de cronificació. Per això, la recerca té molts reptes de futur immediat. Un d'ells és potenciar l'estudi de la biòpsia líquida, una anàlisi de sang que segons les persones expertes podrà detectar tumors en les seves fases primerenques. Un altre dels objectius és incidir en la recerca de la immunoteràpia, tractament que permet estimular el sistema immunitari de l'organisme per lluitar contra les cèl·lules cancerígenes. També cal avançar en els tractaments actuals multidisciplinaris amb quimioteràpia, radioteràpia i cirurgia perquè siguin encara més efectius i personalitzats.

A tots aquests reptes de la recerca i a la sensibilització i divulgació social es destinaran els fons que recapti l'edició 2018 de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

Donacions a la Marató 2017

Fins al proper 31 de març, aquelles persones que ho desitgin, poden fer la seva donació a l'edició de 2017, destinada a les malalties infeccioses.

Des de 1992, La Marató ha recaptat més de 170 milions d'euros i ha finançat 794 projectes de recerca que han implicat 7.300 investigadors/es, gràcies a la solidaritat de la societat, tot convertint-se en una de les principals fonts impulsores de la recerca biomèdica a Catalunya.

Afegeix un comentari nou