Rutes Solidàries 2012: Viatja al Sud de forma responsable amb SETEM i Tarannà!

Autor/a: 
setem catalunya
 Font:
Font:

Rutes Solidàries 2012: Viatja al Sud de forma responsable amb SETEM i Tarannà!

Autor/a: 
setem catalunya

Resum: 

Fes del teu viatge una experiència diferent, responsable i solidària. Les Rutes Solidàries de SETEM i Tarannà converteixen el turisme en una potent eina d’intercanvi, que t’aproparà a les inquietuds de les persones dels països del Sud amb l'objectiu de superar la incomprensió cultural i combatre les desigualtats socials.

Les Rutes Solidàries de SETEM i Tarannà s'emmarquen dins del moviment del Turisme Responsable, una proposta d'abast internacional que qüestiona el tipus d’impacte que el turisme convencional ha tingut sobre les poblacions dels països econòmicament empobrits, i que entén el viatge com una potent eina d’intercanvi en la que tant el viatger com les poblacions autòctones poden sortir-ne beneficiades.

Al llarg de cada ruta, a més de conviure amb famílies del país, visitar algunes organitzacions locals que treballen pel desenvolupament o la justícia social, els viatgers també tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà els espais naturals i d’interès turístic més destacats del país. Aquesta proposta, però, té l’objectiu principal de superar la incomprensió cultural i les desigualtats socials i obrir camins de solidaritat equitatius amb les poblacions autòctones que generalment queden excloses del benefici que pot reportar l’activitat turística.

Enguany, les Rutes Solidàries 2012 ofereixen les següents destinacions:

CAMERUN
12 dies
Sortida: 1 d'agost
Aquesta Ruta t'ofereix l'oportunitat de gaudir de la diversitat paisatgística i cultural de tot el continent en una única destinació. Una ruta per un país poc conegut en el qual conviureu estretament amb famílies a Didangoi coneixereu les ètnies tan diverses com la comunitatMafa, el poble gudugur o els pescadors mabia.

COSTA RICA
16 dies

Sortida: 8 d'agost
Aquest viatge ens permetrà recórrer aquesta meravellosa reserva de la biosfera de la mà dels seus habitants. Visitarem des del Pacífic fins al Carib,conviurem amb les dones del Corredor Biològic Racó,coneixerem el poder de les plantes medicinals de la mà de la comunitat indígena de Yorkín o confeccionarembijuteria amb fibres naturals en un taller a la reservaIndígena Quitirrisí.

CHIAPAS
19 dies
Sortida: 29 de juliol

Amb la concentració de població indígena més importantde Mèxic, l'estat de Chiapas us ofereix l'oportunitat de conèixer l'extraordinària riquesa cultural de la civilitzaciómaia.

ÍNDIA NORD
17 dies
Sortides: 14 i 31 de de juliol

Els colors dels mercats, la força espiritual que impregnaaquest racó del món i l'amabilitat de la seva gent usperseguiran al llarg d'aquesta ruta on coneixereu de propl'esforç de diferents ONG en els àmbits de la infantesa, el Comerç Just, l'ecologia o els drets de la dona.

NEPAL
17 dies

Sortida: 31 de juliol
A la regió de Gorkha conviureu uns dies amb elshabitants de remotes comunitats rurals i a la vall de Katmandú visitareu ciutats que us semblaran museusmedievals a l'aire lliure.

MARROC
8 dies
Sortides: 14 de juliol, 11 i 25 d'agost

Aquest viatge us permetrà descobrir la increïblehospitalitat del poble marroquí durant un recorregut através del qual coneixereu diverses iniciatives socialsvinculades al desenvolupament rural, al Comerç Just o als drets de la dona.

SENEGAL (musical)
10 dies
Sortida: 5 d'agost

Conviurem amb famílies senegaleses en el marc delfestival musical de Louga. Participarem en tallers de percussió, dansa o gastronomia local, ens acostarem a la feina que duen a terme ONG locals, coneixerem més a fons la història de l'esclavitud i descobrirem llocs naturalsd'extraordinària bellesa.

VENEÇUELA
14 dies
Sortida: 31 de juliol

Un recorregut privilegiat que combina la bellesa extrema dels Andes i i les meravelloses platges de sorra blanca de l'arxipèlag de Chichiriviche. També inclou la convivènciaamb famílies i la coneixença de col·lectius que treballen per la pau, la infantesa o les dones camperoles.

Més informació i contacte: Si estàs interessat o interessada en les Rutes Solidàries 2012, escriu-nos a rutessetem@taranna.com o truca'ns a 93 411 83 73.

Afegeix un comentari nou