Ciberactua! Dona-li un descans a les selves d'Indonèsia

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Ciberactua! Dona-li un descans a les selves d'Indonèsia

Resum: 

Greenpeace ha començat una campanya per demanar a Nestlé que deixi de contribuir en la destrucció dels boscos d'Indonèsia. Amb aquest vídeo ha iniciat una campanya de difusió i ens explica com ens podem implicar en la campanya fent un parell de clics.

Per produir xocolata, Nestlé compra oli de palma al grup empresarial Sinar Mars, un dels principals productors mundials d'aquest ingredient. Per produir-lo, Sinar Mars destrueix les selves d'Indonèsia amb l'objectiu d'estendre el cultiu d'elaeis, planta de la qual s'extrau l'oli utilitzat com ingredient de molts dels productes de xocolata, com el Kit Kat.

Amb aquest impactant vídeo (no apte per a persones impressionables) Greenpeace ha iniciat la seva campanya de difusió viral. Aquests tipus de campanyes són molt efectives gràcies a les xarxes socials, en aquest cas, a partir d'un vídeo que han fet córrer per Internet. La gent comenta aquest vídeo, el comparteix, el recomana a les seves amistats i contactes, distribuint-se ràpidament, tal com si fos un virus. D'aquesta manera, Greenpeace ha aconseguit una gran difusió, tal i com s'ha demostrat amb les primeres reaccions de la multinacional.

  • El vídeo que Nestlé no vol que vegis!

Poc després del llançament de la campanya, Nestlé va censurar el vídeo de youtube. Aquest fet va provocar una mobilització en contra seva encara major, pressionant a l'empresa contra la seva política de compra.

Altres conseqüències que ha tingut aquesta mobilització han sigut les declaracions públiques realitzades per la empresa, assegurant haver trencar les relacions comercials amb Sinar Mas, però continua comprant els seus productes a través d'altres proveïdors. Les pressions contra la multinacional seguiran, t'hi vols sumar?

  • I què puc fer?

Difon la campanya. Envia el vídeo als teus contactes, penja'l a la teva web!

http://www.youtube.com/watch?v=1pZPb93uDdM&feature=player_embedded


Envia una carta a Paul Bulcke, executiu en cap de Nestlé. Ho pots fer fent servir el formulari que ofereix Greenpeace en la seva pàgina:

http://www.ciberactuacongreenpeace.es/?cyberid=86


I com que no reaccionen... fes una trucada telefònica! Segueix els consells de Greenpeace...

http://www.greenpeace.org/espana/campaigns/bosques/kit-kat-take-action-2/kit-kat-call

Afegeix un comentari nou