Eines de Google per ajudar a Filipines

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Eines de Google per ajudar a Filipines

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Google ha presentat tres eines que ajudaran a gestionar millor la crisis de Filipines. Entre aquestes eines hi ha un mapa col·laboratiu.

A vegades dona la sensació que la gent només coneix la vessant d'oci de les noves tecnologies; associa les xarxes socials amb perdre el temps, els missatges de Whatsapp en només enviar acudits gràfics i els vídeos del Youtube per només escoltar música. Però les noves tecnologies, sobretot les relacionades amb les TIC, poc a poc estan demostrant la versió d'utilitat que tenen elles mateixes. I sobretot la utilitat en casos d'emergència.

Google ha presentat el passat dilluns un conjunt d'eines per ajudar als damnificats del tifó Haiya-Yolanda, tifó que ha arrasat Filipines i ha deixat el dolorós nombre de 10000 morts. Aquestes eines són les següents:

  • Google Person Finder: és una web per demanar informació sobre persones que estan desaparegudes i també una web per aportar informació sobre aquestes mateixes persones. A conseqüència del desastre de Filipines, s'ha obert un canal específic per agrupar tots els casos provinents del tifó Haiya-Yolanda.

  • Typhoon Yolanda Relief Map: és una web que mostra un mapa col·laboratiu “crowdsourced”. Això significa, un mapa col·laboratiu on els usuaris aporten informació. En aquest mapa es mostren els centres d'evacuació, els hospitals i les àrees més afectades.

  • Typhoon Yolanda Crisis Page: és una web que intenta aglutinar les altres dos pàgines esmentades. A més a més, mostra una part de notícies relacionades amb el desastre.

Google, sempre intenta deixar la seva empremta a tots els racons del món però una vegada més ha demostrat ser sensible amb les persones que estan patint les conseqüències d'un desastre natural.

Font d'informació: The Next Web

Afegeix un comentari nou