Prediccions socials amb SumAll.org

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Prediccions socials amb SumAll.org

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

SumAll.org realitza estudis analítics i patrons sobre problemes socials. Combinant les dades de les xarxes socials i les dades obertes obtenen els seus resultats.

Ningú pot pronosticar amb certesa un resultat d'un partit de futbol, el guanyador d'unes eleccions o l'èxit d'un disc musical. A vegades a última hora pot haver-hi una gran sorpresa, i la creença generalitzada pot quedar en entredit. I per molt que aneu al tarot o què us tirin les cartes, tampoc sabreu amb certesa el què us pot passar en un futur molt pròxim.

Però hi han eines que amb multitud de dades, poden analitzar les tendències i establir uns patrons. I els patrons es poden aplicar a diferents camps, com per exemple el social. I d'on es poden treure totes aquestes dades? Les dades que es generen en les administracions públiques i les dades que es generen a les xarxes socials, poden ser una bona font d'informació per establir patrons socials o analitzar-les en profunditat.

Això és el que han realitzat la gent de Sumall. Sumall és una eina que permet analitzar estadístiques i definir objectius a les vostres xarxes socials. Després de l'èxit de la plataforma, han realitzat Sumall.org una altra eina que analitza dades a les xarxes socials combinades amb les dades obertes que ofereixen els governs. Sumall.org de moment ha treballat en els següents projectes:

SumaAll.org de moment no està oberta a tots els usuaris i els projectes es realitzen mitjançant ONG's, institucions i obtenint dades d'altres aplicacions “crowdsourcing” com Humanitarian Tracker i Ushahidi. Per completar tots els informes, SumAll també necessita la feina de voluntaris de tot el món. A la seva pàgina hi podreu veure les mancances de voluntariat que necessiten.

Font d'informació: SumAll.Org

Afegeix un comentari nou