Programa “Nonprofit” de YouTube, al servei de les entitats benèfiques americanes

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Programa “Nonprofit” de YouTube, al servei de les entitats benèfiques americanes

Resum: 

Avui, dia 15 de març, YouTube ha anunciat la nova opció d’emetre en directe esdeveniments, a través del seu programa “Nonprofit” per a entitats no lucratives, una nova eina per aprofitar el poder de l’audiovisual en la difusió de la missió, en la conscienciació de la societat i en la recaptació de fons.

El programa Non Profit de YouTube dóna a les entitats no lucratives que volen difondre els seus vídeos la possibilitat de beneficiar-se dels serveis d’alta qualitat, de forma gratuïta: alta capacitat de pujada per a penjar vídeos, tenir els vídeos llistats a la plana “Non Profit vídeos” i ara, a més, l’opció del live streaming, l’emissió en directe d’esdeveniments relacionats amb el món no lucratiu.

Una altra novetat important és la possibilitat d’utilitzar el botó donate, mitjançant el qual les entitats inscrites en el programa poden animar els espectadors a fer un donatiu per a l’entitat directament a través de YouTube, mentre veuen un esdeveniment que s’està emetent en directe.

La immediatesa d’aquesta eina pot significar una petita revolució en la recaptació de fons, ja que ens permet fer la donació just en el moment en què ens arriba el missatge, ens sensibilitza i ens mou a l’acció. És la tecnologia de la interactivitat posada al servei del món no lucratiu, per millorar la recaptació de fons.

YouTube també ha introduït recentment el programa Next Cause, dissenyat per ensenyar les organitzacions no lucratives a usar millor el vídeo online, tot oferint recursos i eines per tal d’incrementar la sensibilització per a la seva causa, per recaptar més fons, i per trobar voluntaris.

Però dins tot aquest marc de novetats positives per al món associatiu hi trobem un petit inconvenient i és que el programa “Non Profit de YouTube” és obert actualment només per a organitzacions registrades als Estats Units i que no siguin polítiques, ni religioses, ni comercials.

Des de YouTube es planteja obrir aquest programa a les entitats d’altres països, però encara no hi ha data anunciada.

Afegeix un comentari nou