Quines seran les tendències en comunicació 2.0 al sector social durant el 2015?

 Font:
Font:

Quines seran les tendències en comunicació 2.0 al sector social durant el 2015?

Resum: 

Les entitats destinaran més recursos a la comunicació a través del social media, durant aquest 2015. Facebook i Twitter continuen sent les xarxes social estrella i Instagram escala posicions ràpidament.

Dos estudis, un realitzat amb entitats sense afany de lucre dels Estats Units i l'altre del Regne Unit i Irlanda, mostren que el tercer sector aposta cada cop més per la comunicació 2.0. El 96% de les organitzacions enquestades per Blackbaud al Regne Unit i Irlanda tenen presència a les xarxes socials i el 53% assegura que aquest 2015 dedicarà més recursos a incrementar la seva presència i l'aprofitament del social media.

Facebook i Twitter són les dues xarxes socials més emprades per les organitzacions sense afany de lucre de tots tres països. El tercer i quart lloc els comparteixen LinkedIn i Youtube.

En el cas dels Estats Units, l'informe "2015 Nonprofit Communications Trends Report" (Informe 2015 sobre les tendències en comunicació de les entitats sense afany de lucre) realitzat per la plana web Nonprofit Marketing Guide.com amb les respostes de més de 1500 entintats, destaca l'ascens d'Instagram, que passa a ocupar el cinquè lloc, per sobre de Google+ i Pinterest. Si bé l'ús d'Instagram és encara relativament petit en comparació amb els altres, les entitats nord-americanes ja van indicar a l'informe del 2014 que tenien intenció d'experimentar amb aquesta comunitat. Així, el seu ús per part de les organitzacions no lucratives està creixent més ràpidament que qualsevol altra plataforma.

Segons aquest estudi, l'objectiu principal que persegueixen les entitats amb la comunicació 2.0 és atraure la seva comunitat. Aconseguir i mantenir els donants i generar consciència de marca també són considerats objectius importants. Aquest informe recull altres dades, com ara, la comunicació a través del correu electrònic, el paper de la persones responsable de la comunicació, el temps que es dedica a la comunicació, etc. El pots descarregar en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou