Subtítols automàtics a YouTube

 Font:
Font:

Subtítols automàtics a YouTube

Resum: 
Tot i que els usuaris de Youtube ja podien posar subtítols als seus vídeos, el portal està implementant ara un nou sistema per a generar-los de forma automàtica.

Auto-Caps, el nou sistema de subtítols automàtics, es basarà en Google Voice, eina de reconeixement de la veu de Google, per a crear automàticament subtítols en els vídeos que no en disposin.

Aquesta opció és especialment interessant per a les persones amb discapacitat auditiva però també ens permetrà, mitjançant el servei de traducció automàtica, entendre millor els continguts quan el vídeo original estigui en una llengua que desconeixem.

Els responsables ja han advertit que no serà un sistema perfecte i que probablement els subtítols generats automàticament tindran algunes deficiències. Es tracta, de moment, d’una versió beta únicament usada per determinats canals en anglès, com ara National Geographic.
Per a veure’n el funcionament, podem accedir al vídeo demostració del nou sistema. Un cop al vídeo, haurem de prémer “Pausa” i clicar sobre el botó inferior de la dreta del vídeo. Quan es desplegui el menú, ens situarem sobre la fletxa que obre les opcions de subtítols i triarem “Traduir subtítols. Beta” així com l’idioma en què els volem llegir.

Afegeix un comentari nou