Tauletes electròniques per aprendre a llegir i escriure

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Tauletes electròniques per aprendre a llegir i escriure

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Nens i nenes Etíops, sense accés a l'educació, han arribat a llegir i escriure utilitzant tauletes electròniques. L'organització “One Laptop per Child” és la responsable d'aquesta prova.

Les tauletes electròniques són una eina que poden ajudar molt el món de l'educació. Són moltes les aplicacions existents per a tauletes que són fonamentals a l'hora de saber escriure o llegir. Ara bé, sempre utilitzades amb l'ajuda d'un instructor, com és el mestre de l'escola. Aquesta figura és clau per a què els nens i nenes puguin aprendre a fer servir la tauleta i a l'hora, saber llegir i escriure. Però que passa si no hi hagués escola o mestre però en canvi hi haguessin tauletes electròniques?

Aquest supòsit l'ha provat la organització “One Laptop per Child” en dos pobles d'Etiòpia. En aquests pobles no hi ha escoles i molt pocs habitants han tingut accés a una formació bàsica. A principis de 2012, membres de la organització van deixar-hi unes caixes de cartró. Els nens i nenes, van destapar les caixes i van descobrir les tauletes. A partir d'aquí tot va ser una evolució molt ràpida. Sense rebre cap formació sobre com utilitzar aquestes tauletes, els nens i nenes van descobrir com engegar-les, com utilitzar les aplicacions que hi havien i fins i tot personalitzar els escriptoris de cada tauleta. Alguns d'ells, van començar a escriure les lletres que hi havien en algunes aplicacions i també a cantar les cançons guardades. Tot aquest procés va durar mesos i va anar acompanyat d'una supervisió dels tècnics de la organització.

Responsables de la organització han assegurat que els resultats són encoratjadors per els milions de nens i nenes que no tenen accés a una escola.

Font d'informació: MIT Technology Review

Afegeix un comentari nou