Treballant per un núvol més verd

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Treballant per un núvol més verd

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Eurocloud, un projecte finançat per la Unió Europea, busca la forma perquè els servidors de núvols tecnològics redueixin el consum elèctric. Per a fer-ho estant estudiant els components dels terminals mòbils.

Encara que treballar al núvol aporti moltes avantatges a la vostra entitat, heu de ser conscients que el consum d'electricitat en els servidors núvols és molt gran. En un servidor núvol hi teniu totes les dades o aplicacions disponibles les 24 hores del dia durant tot l'any, i lògicament això fa que el consum d'energia sigui important. Algunes empreses que ofereixen serveis en el núvol, tenen els seus servidors en països nòrdics per rebaixar el consum elèctric en climatització. D'altres estan començant a experimentar en altres sistemes refrigerants, com la immersió dels servidors en olis minerals.

Eurocloud, és un projecte finançat per la “European Commission FP7 Computing Systems Programme”, comissió de recerca per el desenvolupament de les tecnologies de la Informació. En aquest projecte hi treballen diverses empreses i universitats de la Unió Europea, totes juntes per buscar una forma que els servidors del núvol redueixin els seus costos en despesa energètica.

De moment, el projecte està treballant en la implementació dels processadors que utilitzen els telèfons mòbils en servidors més grans. Aquests tipus de processadors consumirien 10 vegades menys que els habituals, i significarien una reducció important de la despesa elèctrica.

Font d'informació: Anella

Afegeix un comentari nou