Una aplicació mòbil ajudarà a salvar els dofins de la Costa Brava

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Una aplicació mòbil ajudarà a salvar els dofins de la Costa Brava

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

La intenció d'aquest projecte és conscienciar els propietaris d'embarcacions del perill de navegar al costat d'aquests mamífers. Darrera el projecte hi ha la Plataforma d'Estudis NINAM.

Al nostre mar Mediterrani hi han moltes espècies de cetacis; dofins, orques, rorquals en són algunes d'elles. Desgraciadament l'augment d'embarcacions recreatives per tota la costa catalana, ha fet augmentar el nombre de col·lisions amb aquests mamífers aquàtics. La Costa Brava és un dels paratges marítims on es poden observar la presencia de dofins.

NIMAM és una plataforma d'estudi dels cetacis amb base marítima a la població de Roses. Els seus estudis es basen principalment en la conca nord occidental de la mediterrània, però normalment operen per la zona del Parc Natural del Cap de Creus. Des de fa mesos, NINAM està desenvolupant una aplicació per mòbil per conscienciar els propietaris d'aquestes embarcacions del risc de navegar en zones que hi hagi dofins. Aquesta aplicació permetrà que el patró d'una embarcació pugui indicar la localització exacte, la profunditat i la espècie exacte dels cetacis que pugui observar.

Compartint les observacions realitzades, els altres patrons d'embarcacions recreatives poden conscienciar-se que navegar per aquella zona pot ser perillós per els cetacis que hi són presents.

Font d'informació: Ara.

Afegeix un comentari nou