Troba la cooperativa agrària que necessites amb aquest mapa interactiu

Colectic - Informàtic
Els menús del mapa interactiu creat per la Federació permeten filtrar les cooperatives basant-se en diversos criteris. Font: Pixabay. Font: Pixabay
Els menús del mapa interactiu creat per la Federació permeten filtrar les cooperatives basant-se en diversos criteris. Font: Pixabay.

Troba la cooperativa agrària que necessites amb aquest mapa interactiu

Colectic - Informàtic
Resum: 

Aquest recurs permet accedir a productes i serveis de cooperatives federades de manera fàcil i intuïtiva.

Sovint volem consumir productes de proximitat, sostenibles i que respectin els principis de l’economia social i solidària, però no sabem on localitzar els establiments on comprar-los o les empreses que els produeixen.

Per evitar-ho, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya compta amb un mapa interactiu que aplega informació pràctica i útil sobre totes les seves entitats federades.

Menú principal

El mapa interactiu de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens ofereix dos menús de cerca amb diferents criteris. El primer d’ells és el menú principal que apareix en la part superior del mapa i que consta de quatre pestanyes i un cercador marcats en color negre.

  • La primera de les pestanyes correspon als productes i, a través del seu desplegable, podem escollir cercar entre productes com ara l’arròs, la mel o els pinsos, entre altres.
  • La segona pestanya correspon a les Denominacions d’origen protegides (DOP) i les Indicacions geogràfiques protegides (IGP). La diferència entre ambdues és que, en el cas de les DOP totes les fases de producció es realitzen en una zona geogràfica definida i, en canvi, quan es tracta d’una IGP només és necessari que una de les fases del procés en realitzi a la mateixa zona. Aquesta pestanya ens permet escollir entre, per exemple, la DO Priorat o la IGP Pà de Pagès Català, entre altres.
  • La tercera pestanya correspon a la categoria ‘comarca’ i ens permet filtrar les cooperatives federades segons la seva ubicació geogràfica.
  • La quarta pestanya – ‘província’ – permet afinar encara més aquesta cerca per ubicació.

Després d’aquestes quatre pestanyes, el menú principal ens permet també cercar per paraula clau, a través del seu buscador de text.

Menú per categories

Immediatament a sota del menú principal, trobem un menú secundari, en aquest cas de color blanc, on podem escollir el sector de la cooperativa que estem buscant. Les categories són les següents:

  • Venda a domicili
  • Ecològic
  • Agrobotigues
  • Oci i turisme
  • Benzineres

A més, aquest menú permet també filtrar les cooperatives agràries federades basant-se en dos criteris més: on tenen la seu social i a quina secció de crèdit pertanyen.

Els filtres d’aquest segon menú es poden combinar amb els del menú principal si així es desitja per poder fer que la cerca sigui tan concreta com sigui possible. En cas de no voler utilitzar-lo o voler esborrar un filtre que s’ha aplicat, només cal clicar a la icona de la paperera per deixar d’utilitzar les funcionalitats d’aquest menú.

Resultats de la cerca

Un cop hem aplicat els filtres dels dos menús que s'han explicat anteriorment, se'ns marquen al mapa els resultats obtinguts. A més, just a sota del mapa, apareixen, a tall de llistat, totes les cooperatives que es corresponen amb els criteris de la nostra cerca.

Si obrim la fitxa de les cooperatives s'observa que, a més del nom i el municipi, el mapa ens dona l'adreça, el telèfon, la seva web i els seus perfils a xarxes socials.

A més, a la part dreta de la pantalla, ens apareix molta més informació de la cooperativa desglossada en les categories que apareixen als menús. A més, podem veure també les marques amb les quals treballa la cooperativa i els segells d'origen i qualitat que té.

Per ampliar informació

A més del mapa i els menús, quan s’entra a la plana web de l’interactiu, apareix també un menú lateral on podem obtenir més informació sobre el cooperativisme agrari a casa nostra.

Més enllà del mapa, el web també proporciona informació sobre què és una cooperativa agrària, quins són els principis cooperatius, el Pla Marc del Cooperativisme Agrari Català i l’Observatori del cooperativisme agrari, entre altres informacions d’interès.