Una Via Catalana realitzada amb piulades

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una Via Catalana realitzada amb piulades

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

El IFISC-CSIC ha elaborat uns mapes dels tuits que incorporaven la paraula “Via Catalana” o l'etiqueta #viacatalana. En determinades hores, es pot apreciar com els tuits van resseguint la mateixa cadena humana

Investigadors de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos de la Universitat de les Illes Balears i el Consell Superior de Investigacions Científiques, han elaborat una sèrie de mapes on es poden apreciar la localització geogràfica de les piulades que contenien la paraula “Via Catalana” o l'etiqueta “#viacatalana”.

Per realitzar aquesta sèrie de mapes, els investigadors Antònia Tugores, Jose Ramasco i Pere Colet, han cercat totes les piulades amb geolocalització, que contenien la paraula “Via Catalana” o l'etiqueta “#viacatalana” i les han guardat en una base de dades. En aquests mapes es pot apreciar com durant el dia es va formant una cadena de tuits en el mateix recorregut de la via, essent el moment més àlgid entre les 3 i les 5 de la tarda.

El total de piulades guardades han sigut 175.000, fet que denota la gran quantitat de públic que va assistir a la Via Catalana. Cal destacar que no tothom utilitza Smartphones, que no tothom té un usuari de Twitter i què molta gent no va poder publicar pel col·lapse de les xarxes 3G. Per tant podem deduir que el nombre total de persones que van assistir a la Via Catalana, deuria ser molt elevat.

Font d'informació: IFISC-CSIC

Afegeix un comentari nou