Unes lents de Google per lluitar contra la diabetis

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Unes lents de Google per lluitar contra la diabetis

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Aquest projecte de Google pretén ajudar als diabètics amb una lent de contacte. La International Diabetes Foundation diu que s'està perdent la batalla amb la malaltia.

Una vegada més Google està innovant. El laboratori de idees d'aquest macro-gegant de la tecnològia ha parit una nova idea. Possiblement pot ser que sigui esbojarrada. Moltes idees de Google ho han sigut i han acabat en el seu particular cementiri. Però tal i com deia Michael Jordan “M'he equivocat moltes vegades i per això he triomfat” i aquí tenim Google conceptualitzant una altra idea que no sabem si es materialitzarà.

Aquest cop, l'origen de tot prové d'un informe de la International Diabetes Foundation, on es subratlla que s'està perdent la lluita contra la malaltia. Per això cal totes les innovacions possibles en buscar una cura, però també en el control del nivell de sucre. Una de les preocupacions que tenen els diabètics, és poder controlar els nivells de glucosa per saber quan necessiten administrar-se les dosis d'insulina.

Google està testejant unes lents de contacte per controlar els nivells de glucosa d'un malalt de diabetis. Aquestes lents incorporen uns circuits electrònics amb una antena wifi que pot emetre la informació corresponent sobre el nivell de glucosa del pacient. De moment, s'estan fent estudis clínics i tecnològics per a veure si el projecte pot arribar a bon port.

Per a completar el projecte encara falten molts mesos de estudis. Google també destaca que necessiten buscar “partners” que inverteixin en el projecte, una forma de col·laboració empresarial que funciona molt bé a l'hora de provar innovacions tecnològiques.

Font d'informació: Blog de Google

Afegeix un comentari nou