Mitja dotzena d'eines per ajudar el teu compte de Twitter

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Mitja dotzena d'eines per ajudar el teu compte de Twitter

Resum: 

Piular s'ha convertit en un acte més freqüent i bastant simple. Però amb l'ajuda de diferents eines podreu ajudar el vostre compte de Twitter a realitzar accions més efectives.

Moltes entitats disposen d'un compte de Twitter i l'utilitzen mitjançant l'aplicació oficial, des de l'ordinador o des d'un dispositiu mòbil. Però si teniu ganes de potenciar aquest compte, d'arribar a més seguidors o simplement d'estalviar-vos temps, haureu de començar a utilitzar eines complementàries. Aquestes eines es connecten al vostre compte de Twitter mitjançant l'API, acrònim que significa interfície pel desenvolupament d'aplicacions i què permet crear eines que milloren el programa.

Eines que programen publicacions, que fan un estudi de les millors hores per publicar o eines que us envien alertes, són algunes funcionalitats de la mitja dotzena d'eines que us presentarem a continuació.

Buffer

Buffer és una eina que permet publicar publicacions pròpies i de tercers, i programar aquestes publicacions. De moment pot publicar a les següents xarxes:

 • Twitter
 • Perfil personal de Facebook
 • Pàgina d'admiradors de Facebook
 • Grup de Facebook
 • Perfil personal de Linkedin
 • Pàgina de Linkedin
 • Pàgina de Google+
 • Perfil personal de Pinterest

El compte gratuït de Buffer, permet programar fins a 10 publicacions en cua per xarxa social. Un cop programades, Buffer les mostra com una cua de sortida. Una curiositat d'aquesta eina és que podeu programar la publicació, o la podeu deixar en cua de sortida. Aquesta cua de sortida es pot programar, amb les hores de publicació que vosaltres desitgeu.

El fet diferencial d'aquesta eina, és la possibilitat de publicar continguts de tercers, segons els temes que aneu publicant. Això us pot ajudar molt en el moment que no tingueu publicacions i heu d'optar per la publicació de tercers; Buffer és l'eina perfecte per aquesta funcionalitat.

Tweriod

Segur que més d'un cop us heu preguntat quina és la millor hora per publicar a Twitter? I moltes vegades us han contestat que hi han tres períodes per publicar: abans de les 9, al migdia i al vespre-nit. Aquesta hipòtesi la podreu comprovar amb Tweriod.

Aquesta eina fa un estudi sobre els vostres hàbits de publicació i les hores de connexió dels vostres seguidors. Amb aquests dos estudis, Tweriod us enviarà un informe estadístic al vostre compte de correu electrònic. A l'informe podreu observar quina és la millor hora per publicar a les xarxes socials i la mitjana per dies o setmana completa.

Twilert

Tan a Internet com a les Xarxes Socials, gairebé resulta impossible saber el que s'està comentant de la vostra entitat. Però la creació de Google Alerts, ha fet canviar la perspectiva i ja es pot controlar el que s'està comentant entre mig de tans bits. Twitter també té el seu servei d'alertes, i el seu nom és Twilert.

Twilert és una eina amb compte temporal gratuït que permet configurar alertes de paraules claus d'una forma molt metòdica. Primer de tot Twilert demana la paraula clau que voleu fer servir d'avís. Després us demanarà un refinament d'aquesta paraula, filtrant usuaris i localitats. I per acabar us demanarà configurar el sistema d'avís, tot introduint el correu electrònic i la periodicitat en què voleu ser avisats.

Amb Twilert podreu estar alerta del que es parla a Twitter sobre els temes que més us interessen!

Embed.ly

Embed.ly és una eina espectacular que pot ajudar a captar l'atenció dels vostres seguidors. Embed.ly, permet exposar els vostres enllaços amb una prèvia de contingut. Aquesta prèvia de contingut, en format targeta, pot contenir text i fotografies de l'enllaç. Això ajuda molt a captar l'atenció del vostres seguidor, ja que jugant amb les paraules i la imatge podeu deixar-lo amb l'intriga de quin és el contingut de l'enllaç.

SocialCast

SocialCast és una plataforma per controlar diverses xarxes socials però amb la particularitat que està molt enfocat a temes de màrqueting. A la plataforma hi podeu connectar comptes de Facebook, Twitter, Linkedin i Instagram. Amb ella hi podreu publicar continguts i visualitzar les publicacions dels usuaris que seguiu.

Aquesta eina va molt bé per gestionar el vostre compte d'usuari de Twitter. Amb SocialCast podreu:

 • Trobar usuaris que compartiu gustos i aficions i seguir-los automàticament.
 • Deixar de seguir usuaris mitjançant una vista dels que no us segueixen.
 • Programar missatges directes automàtics.
 • Connectar amb Twitter Analytics.
 • Gestionar sindicació de continguts.

IFTTT

IFTTT és un autòmat de processos a Internet en el qual es pot interactuar entre moltes eines 2.0. Actualment IFTTT pot fer interactuar 180 eines 2.0. D'aquestes eines 2.0, una d'elles és Twitter. Els usuaris de IFTTT han programat 31722 processos, que podeu fer servir amb el vostre usuari de Twitter.

Alguna de les receptes, el nom com estan coneguts els processos automàtics, més sorprenents que es poden utilitzar amb Twitter són els següents: