SumAll, mesura els teus objectius a les xarxes socials

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

SumAll, mesura els teus objectius a les xarxes socials

Resum: 

Sumall és una eina 2.0 molt interessant per analitzar les estadístiques que ens ofereixen les xarxes socials. L'eina de moment és gratuïta.

Moltes vegades les entitats entren dins el món de les xarxes socials per necessitat de ser-hi, perquè tothom hi és i s'hi ha d'estar. Tot i què és cert que tothom està formant part de les xarxes, les entitats heu de pensar que entrar en aquest món significa molt més que escriure piulades o jugar al “Candy Crush”. Amb les xarxes podeu, per exemple, fidelitzar una massa social que possiblement més endavant poden fer-se socis de l'entitat. I molts més objectius. Però com podeu analitzar els objectius que us heu planificat?

SumAll és una eina 2.0 que connecta amb les xarxes socials on esteu presents i us presenta d'una forma gràfica les estadístiques d'elles. Amb aquests gràfics estadístics podreu valorar si esteu aconseguint els objectius.

Connectar les xarxes socials

Per fer servir SumAll heu de primer connectar les xarxes socials i les eines 2.0 on esteu presents. SumAll permet establir connexió amb les següents xarxes i eines 2.0: Twitter, Facebook, Google+, Instagram, Youtube, Foursquare, Tumblr, Blogger, Wordpress, Google Analytics, Moz, Bitly, Mailchimp, Constant Contact, Sendgrid, Amazon Payments, Paypal, Authorize.net, Stripe, Simplify Commerce, BrainTree, Amazon, Ebay, Shopify, Bigcommerce, Bing ads, Google Ad Words i Basecamp.

Sumall connectar plataformes

Per fer-ho primer heu de fer el registre de l'eina. El procés de registre, és el mateix que qualsevol altre eina. El podeu fer des del vostre correu o des de Facebook o Twitter. Un cop us hagueu registrat, el que heu de fer és connectar 5 xarxes socials o eines 2.0. SumAll és gratuït, i per això existeix aquesta limitació de connectar a l'hora 5 xarxes socials. Més endavant, és possible que es puguin connectar més xarxes i eines a un preu estipulat.

Per realitzar el procés de connexió, SumAll us demanarà que accediu a les xarxes socials que voleu connectar. Això és degut a què ells han d'accedir a les estadístiques de les xarxes, i ho han de fer des del vostre compte d'usuari. Un cop SumAll hagi connectat amb les vostres xarxes, començarà un procés de recollida d'informació. Aquest procés pot durar hores i fins i tot un dia sencer. Paciència!

Un cop tingueu les xarxes connectades, veureu que surten a la part de l'esquerra.

Estadístiques a mostrar

SumAll permet connectar moltes xarxes socials i d'aquestes us mostrarà totes les estadístiques que pot. Algunes són extretes directament de la xarxa i d'altres són dades que s'han obtingut mitjançant un càlcul. Podem dir, que SumAll ha elaborat nous indicadors com el “advocacy activity”.

Connectant Facebook, Twitter, Google + i Youtube, podreu obtenir les següents estadístiques:

Facebook

 • Page fans: el nombre d'admiradors que té la vostra pàgina.
 • Engagement activity: l'indicador “engagement”, significa l'arrelament entre l'admirador i l'activitat que heu fet a la pàgina d'admiradors.
 • Advocacy activity: és el número total de històries creades que parlen sobre la vostra pàgina i realitzades per una tercera persona que no és administrador.

Twitter

 • Tweets: el nombre de piulades que s'han realitzat.
 • Following/Followers: nombre de seguidors i nombre d'usuaris a qui seguiu.
 • Mentions: nombre de mencions.
 • Replies: nombre de respostes.
 • Retweets: nombre de retweets realitzats.
 • Retweet reach: el nombre de retweets que us han realitzat a vosaltres.

Google +

 • Fans: nombre d'admiradors de la vostra pàgina de Google+.
 • Activitat publicació: les publicacions realitzades.
 • Advocacy Activity: número total de històries realitzades que parlen sobre la vostra pàgina i realitzades per una tercera persona que no és administrador.

Youtube

 • Net New Subscribers: nous subscriptors.
 • Subscribers Gained: subscriptors guanyats.
 • Subscribers lost: subscriptors perduts.
 • Video Plays: videos vists.
 • Visitor Engagement: arrelament entre els subscriptors

Si seleccioneu qualsevol d'aquestes opcions, us sortiran les gràfiques i a sota l'espai per seleccionar el temps.

Establir un objectiu

SumAll us ajuda a avaluar els objectius que us plantejau. Plantejar-se un objectiu és molt senzill. Si per exemple voleu augmentar el nombre de seguidors de la vostra pàgina de Facebook, heu de clicar aquesta estadística. Veureu que a sota de tot, us apareix un botó que posa “Set a goal”.

Heu de tenir clar que SumAll no us ajudarà a aconseguir aquest objectiu, sinó que us ajudarà a avaluar-lo. Per a cada estadística hi ha un objectiu concret. Si configureu aquest objectiu, posteriorment podreu avaluar-lo amb gràfiques personalitzades.