Arrenca el projecte Europeu SESAME a Barcelona

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Arrenca el projecte Europeu SESAME a Barcelona

Resum: 

Servei Solidari forma part del projecte europeu SESAME (Social Enterprise by Sinergy and Added value of youth Mentoring in Europe) un projecte desenvolupat dins del marc del programa Erasmus+ amb una durada prevista de tres anys.

SESAME neix de l'atenció creixent cap a l'emprenedoria social i en l'èmfasi de la realització d'activitats econòmiques amb sentit. També sorgeix de la manca d'una xarxa de suport als joves europeus per la innovació i el desenvolupament. A causa d'això, set entitats europees d'entre Holanda, Regne Unit, Lituània, Turquia, Finlàndia i Espanya amb Servei Solidari, han emprès aquesta iniciativa.

El projecte, pretén vincular la mentoria amb l'emprenedoria social en el marc dels estudiants universitaris i dels alumnes de formació professional. Es vol incidir principalment als joves europeus a través de la promoció de l'economia social mitjançant metodologies de formació en emprenedoria social i mentoria.

El programa preveu activitats en tres nivells:

  1. El desenvolupament d'habilitats socials empresarials
  2. Creació d'una xarxa de mentoria
  3. Difusió de la importància de l'emprenedoria social.

El tret de sortida es va donar el passat 2 i 3 de desembre a Leeuwarden, Holanda amb una primera trobada de totes les entitats. La setmana passada, Servei Solidari va organitzar un seminari-taller per presentar i iniciar el projecte a Barcelona. A la jornada hi van assistir diverses entitats vinculades a l'emprenedoria social, universitats i escoles. I a través de grups de treball es va donar resposta a:

  • Quines qualitats específiques hauria de tenir un emprenedor o emprenedora social?

  • Com es poden fer nous emprenedors socials?

  • Com pot ajudar la mentoria a l'emprenedoria social?

De la culminació del projecte, les organitzacions desenvoluparan manuals, metodologies de formació i assessorament en d'emprenedoria social, xarxes tant a escala local com europea i aplicacions digitals de suport. El desenvolupament del material es portarà a terme a través d'anàlisis de necessitats i varis tests pilot.

Afegeix un comentari nou