Augmenta la violència sexual contra dones i nenes a Haití

 Font:
Font:

Augmenta la violència sexual contra dones i nenes a Haití

Resum: 

Després d'un any del terratrèmol que va sacsejar Haití, més d'un milió de persones viuen encara amuntegades als camps de refugiats, on dones i nenes estan constantment exposades a la violència sexual. Amnistia Internacional denuncia aquesta situació i exigeix al govern haitià i a la comunitat internacional millorar la seguretat en els campaments i garantir la resposta policial efectiva.

Durant els 150 dies següents al terratrèmol que va causar la mort de 230 mil haitians al gener de 2010, es van denunciar 250 casos de violacions. Des de llavors, els abusos contra les dones s'han multiplicat, ja que als camps de refugiats on s'han instal·lat els damnificats no hi ha cap tipus de seguretat. Les dones i nenes són violades a les seves pròpies tendes amb total impunitat.

La violència sexual era un fenomen generalitzat a Haití abans de gener de 2010, però s'ha vist exacerbada per les condicions imperants després del terratrèmol. L'assistència limitada que proporcionaven abans les autoritats ha estat soscavada per la destrucció de comissaries i jutjats, el que fa encara més difícil denunciar la violència sexual.

Amnistia Internacional ha recollit els testimonis de més de 50 dones a l'informe "Rèpliques: Dones denuncien violència sexual en els campaments d'Haití" amb el qual posa en relleu que l'absència de seguretat i de vigilància policial en els campaments i els seus voltants és un factor important de l'augment de les agressions en l'últim any.

Aquest informe es pot consultar en francès (Doublement touchées: Des femmes s'élèvent contre les violences sexuelles dans les camps haïtiens) i en anglès (Aftershocks: Women speak out against sexual violence in Haiti's camps).

Actua!

La secció espanyola d'Amnistia Internacional ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures per fer arribar un missatge a la Secretaria de Estado de Cooperación Internacional per tal de demanar que el govern espanyol faci de la violència vers les dones una prioritat en la seva col·laboració en la reconstrucció d'Haití.

També a xarxanet: 'Haití: un terratrèmol que dura segles': Campanya Catalunya amb Haití.

Afegeix un comentari nou