Ciberacció per demanar a Obama que prioritzi els drets humans, en el debat del TCA

 Font:
Font:

Ciberacció per demanar a Obama que prioritzi els drets humans, en el debat del TCA

Resum: 

La Conferència diplomàtica per un Tractat sobre Comerç d'Armes, que es desenvolupa del 2 al 27 de juliol a Nova York, entra en una fase decisiva i Amnistia Internacional Espanya et convida a "twitteractuar" exigint a Barack Obama, president dels Estats Units, que doni prioritat absoluta a la defensa dels drets humans.

"@BarackObama Al juliol vostè pot crear un món més segur. Ho farà? Doni suport a un sòlid #TractatArmes #ArmsTreaty" és un dels textos que proposa Amnistia Internacional (AI) per ciberactuar avui, 18 de juliol, a través de la xarxa social Twitter.

AI considera que Estats Units, major exportador d'armes del món i membre permanent del Consell de Seguretat de l'ONU, té el deure de posar-se al capdavant d'aquestes negociacions per dur-les a bon terme. Per això, adreça la campanya a Barack Obama i li demana que lideri la marxa per tal d'aconseguir-ho. Hi vols participar? Mira els textos per tuitejar proposats per AI.

Els representants del president Obama volen que el tractat inclogui una clàusula d'excepció en virtut de la qual les consideracions en matèria de seguretat nacional estarien per sobre de tot problema greu de drets humans, a l'hora de decidir si subministrar armes o no. En canvi, Amnistia Internacional insta els governs a garantir que s'inclou en el tractat una "regla d'or" sobre els drets humans: Si existeix un risc substancial de que les armes que es volen subministrar a un país s'utilitzin per cometre greus violacions de drets humans, la transferència no es durà a terme.

Molts governs i la majoria dels aliats dels Estats Units són partidaris d'aquesta postura. No obstant això, alguns Estats influents, com la Xina, Rússia i els Estats Units, estan promovent normes més suaus.

Davant això, Suzanne Nossel, directora executiva d'Amnistia Internacional d'Estats Units, afirma que "tota clàusula d'excepció que supediti els drets humans a altres consideracions en el TCA indicarà que els països poden seguir actuant com fins ara. La pèrdua contínua de vides civils a Síria és un cru recordatori de per què només cal un TCA sòlid, en el qual els drets humans siguin primordials. De la inclusió en l'acord final d'estrictes normes per a la protecció dels drets humans depenen milions de vides".

Aquesta i d'altres campanyes, com ara #EmpujoncitoDay de la Fundació Hazloposible o #donamedula del col·lectiu Pelones Peleones, demostren que les xarxes socials són potents eines de sensibilització i denuncia a l'abast d'entitats i persones voluntàries.

Afegeix un comentari nou