Dones juristes d'arreu debaten sobre els drets humans i la pau

Dones juristes d'arreu debaten sobre els drets humans i la pau

Resum: 

Un grup de dones juristes catalanes participen al XXI Congrés de la Federació Internacional de Dones de Carreres Jurídiques que té lloc a Dakar (Senegal), aquest novembre.

La trobada, amb el lema “La pau: garantia de drets humans”, vol ser un espai de debat i intercanvi. Del Congrés també sortirà un document final de recomanacions.

Sobre la Federació Internacional de Dones de Carreres Jurídiques

És una entitat internacional que compta amb associacions i membres individuals de 79 països del món. Va ser fundada a Paris l’any 1928 i els seus objectius principals són l’eradicació de totes les formes de discriminació femenina i la promoció dels drets humans de les dones. Té estatus consultiu davant del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides (ECOSOC) i té relacions estretes amb altres agències de Nacions Unides.

Sobre l'Associació de Dones Juristes

Té com objectius principals: seguir la legislació i jurisprudència que afecti les dones; treballar per aconseguir una igualtat de drets i obligacions entre les dones i els homes en tots els camps de la societat; promoure la col·laboració entre totes les dones juristes per aconseguir una societat més fraternal i solidària; i prestar assistència i serveis jurídics a les dones, segons ens explica la FOCIR, Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes, de la qual l'Associació és membre.

Durant aquests darrers anys l’Associació ha treballat en dues línies prioritàries: d’una banda, organitzant fòrums, seminaris, xerrades, debats i estudis, com actuació per a la promoció i defensa dels drets de les dones. I d’una altra banda, prestant, a través de les seves sòcies, assistència jurídica gratuïta a dones que es trobin en especial situació de vulnerabilitat.


Pel que fa la seva projecció internacional, Dones Juristes forma part de la Federació Internacional de Dones de Carreres Jurídiques.

Afegeix un comentari nou