Informe Metges s. Fronteres: 'Les 10 crisis més desateses de 2009'.

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Informe Metges s. Fronteres: 'Les 10 crisis més desateses de 2009'.

Resum: 

Cada dia, milions de persones a tot el món són víctimes silencioses de conflictes i malalties oblidades. Sofreixen i moren fora dels focus, al marge dels titulars i de les agendes polítiques. Metges sense Fronteres acaba de publicar l'informe ‘Les 10 crisis més desateses de 2009’, perquè almenys una vegada a l'any les seves vides siguin tingudes en compte.

'Només la malària, la sida infantil, la tuberculosi, la malaltia del somni, el Chagas i el kala atzar maten cada dia a 8.000 persones: són malalties que, al no afectar al món desenvolupat, no són negoci ni els seus pacients un mercat rendible, de manera que la investigació i desenvolupament de nous tractaments i mètodes de diagnòstic no rep el suport públic-privat necessari', expliquen.


En altres casos, els esforços financers flaquegen després d'haver aconseguit alguns bons resultats, com està passant amb la congelació de fons per a la lluita contra la sida. També, la desnutrició infantil, que afecta a 20 milions de nens al món, va ser altra de les emergències en les quals la comunitat internacional va seguir obviant les seves responsabilitats i aplicant solucions que no funcionen, segueix explicant l'Informe.

MSF va començar a publicar aquest informe anual el 1998, després que la devastadora fam a sud del Sudan passés desapercebuda per als mitjans de comunicació.

Afegeix un comentari nou