La Cimera del Clima, tancada a la societat civil

La Cimera del Clima, tancada a la societat civil

Resum: 

Organitzacions catalanes i espanyoles, com ara Veterinaris sense Fronteres, presents a Copenhaguen, denuncien que el govern danès i les Nacions Unides, amb la complicitat dels països, "pretenen convertir la reunió de canvi climàtic en un búnquer en no permetre la participació social".

Durant el matí del 16 de desembre va augmentat l'ona de repressió a la participació de les organitzacions socials en les negociacions sobre canvi climàtic. Més enllà d'un problema merament logístic, les ONG, i concretament Veterinaris sense fronteres (VSF), consideren que aquesta situació forma part d'una estratègia d'exclusió de la societat civil, ja que malgrat les restriccions d'accés improvisades durant la setmana, aquest matí s'ha procedit a tancar les portes durant hores amb regles arbitràries i sense justificació ni explicació.


"En aquestes condicions, la garantia democràtica del procés que ha de conduir a un acord legalment vinculant, ambiciós i just que afronti realment el problema del canvi climàtic queda greument ferida", expliquen des de VSF. Preocupa molt la continuïtat de la participació social en aquest fòrum i les ONG reclamen al Govern espanyol, com a futur president de torn de l'UE, que garanteixi la presència de la ciutadania en la Convenció Marc de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic.


Malgrat totes les restriccions d'accés, la pressió policial, la falta de suport dels representants polítics, es continuarà, ens explica VFS, "treballant perquè les propostes de la majoria de la població mundial siguin escoltades i poder continuar com a observadors d'aquest procés, que sense les diverses veus tinguin manca de validesa."

Més informació a xarxanet.org:

Afegeix un comentari nou