“Les costures de la pell”, la precarietat laboral de les treballadores tèxtils índies

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

“Les costures de la pell”, la precarietat laboral de les treballadores tèxtils índies

Resum: 

No Dust Films presenta un documental sobre un sindicat tèxtil de dones del Sud de l’Índia que lluiten per assolir unes condicions de treball justes.

A principis del mes que ve, podrem veure a la gran pantalla la història de la Bharathi i la Yamuna, dues testimonies que porten tota la seva vida cosint, i que ara, han perdut la por i han començat una lluita per aconseguir millors condicions laborals a les fàbriques de les grans multinacionals tèxtils.

L’obra és un petit homenatge a les protagonistes principals, activistes de la Garment Labour Union, sindicat tèxtil format dones que han decidit enfrontar-se als seus patrons per reivindicar els seus drets. Elles són treballadores provinents de zones rurals , amb un nivell econòmic molt baix i amb poca educació. A més, el documental mostra, a través de la veu dels personatges la realitat social d’aquest model industrial, l’acció o falta d’acció política i el sistema econòmic mundial.

No Dust films es un col·lectiu de joves que compareixen un interès pel cinema i la llibertat d’expressar-se. Creen peces audiovisuals a través de la cooperació i creuen que el documental és una eina per donar veu als invisibles. Durant sis mesos de l’any 2013 es van dedicar a enregistrar aquest documental a Bangalore, Tamil Nadu i Kochi (Índia), finançat a través de micromecenatge.

El documental és retransmetrà de forma gratuïta el divendres 6 de febrer, a les 19,45h als cinemes Maldà.

Afegeix un comentari nou