"Lip dub" per la llengua catalana a Perpinyà

 Font:
Font:
 Font:
Font:

"Lip dub" per la llengua catalana a Perpinyà

Resum: 

La Federació d'Entitats per la defensa de la llengua i la cultura catalanes, de la Catalunya Nord, organitza d'un "lip dub" pel català, amb la voluntat d'establir un rècord mundial de participació. Serà el 31 de març a Perpinyà. I també, amb diversos formats, se'n faran accions a altres territoris de França on es parlen idiomes vernacles, per reivindicar una llei que els reconegui.

La finalitat del "lip dub" és ser una acció de la Federació d'Entitats per la defensa de la llengua i la cultura catalanes per acomplir els seus objectius, garantir la continuïtat del català i de la identitat cultural a la zona i la presència de la llengua catalana a les escoles. Una llengua i una cultura sense reconeixement per part de l'administració francesa ni la legislació corresponent que garanteixin la seva preservació.

També es faran accions en diferents territoris francesos amb idiomes vernacles per reivindicar una legislació que els reconegui

Amb diferents formats, en cada zona de França on es parla un idioma vernacle diferent del francès, es faran accions el mateix dia, amb la mateixa reivindicació.

La cançó triada pel "lip dub" de Perpinyà, de forma participativa en línia, és "Parlem català", de Jordi Barre. El "lip dub" de Perpinyà s'està auto-finançant de formes imaginatives per part de particulars i de les entitats membres de la Federació.

Afegeix un comentari nou