Programa pioner de col·laboració entre universitats catalanes i africanes

 Font:
Font:

Programa pioner de col·laboració entre universitats catalanes i africanes

Resum: 

Fomentar l'intercanvi d'experiències i la formació i el desenvolupament professional de directius i gestors universitaris africans és l'objectiu del Programa de desenvolupament institucional i de formació en gestió universitària (DIGU) iniciat fa un any per l'ACUP, l'organisme que agrupa les vuit universitats públiques catalanes, i que ha culminat amb un seminari de cloenda a la Universitat Cheikh Anta Diop de Dakar (Senegal).

Durant tres dies, representants de l'ACUP i de cinc universitats africanes amb seu al Senegal, Moçambic, el Camerun, Madagascar i Guinea Equatorial han fet balanç del programa i han firmat un conveni marc que busca projectar la col·laboració cap al futur en els àmbits de la formació, la investigació i la gestió universitària.

Durant la trobada també s'han concretat diversos projectes específics de col·laboració i s'ha creat un consorci entre l’ACUP i aquestes cinc universitats africanes per continuar el treball en l’àmbit de la gestió universitària. Una de les accions del consorci ha estat crear la Spanish-African Higher Education Management Platform, que permetrà obrir el projecte a altres universitats africanes i situar Espanya com un referent internacional en aquesta àrea de la cooperació universitària.

El programa DIGU de cooperació interuniversitari és una iniciativa totalment pionera a l'Estat espanyol. S’emmarca en el Pla de projecció internacional 2010-2015 de les universitats públiques catalanes, que prioritza la responsabilitat social, la cooperació i el desenvolupament internacional, però també en el convenciment del paper primordial que poden tenir les universitats en el procés de desenvolupament dels seus propis països.

Afegeix un comentari nou