Roba Neta exigeix a Inditex i H&M salaris dignes a Cambodja

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Roba Neta exigeix a Inditex i H&M salaris dignes a Cambodja

Resum: 

Durant l'any 2011 més de 2.400 treballadors/ores de fàbriques cambodjanes es van desmaiar per la mala alimentació i l'excés de feina. Davant la greu situació en què treballen i viuen les treballadores tèxtils a Cambodja, la Campanya Roba Neta demana a Inditex, H&M, GAP i Levi's que compleixin amb els seus propis codis de conducte i els paguin salaris dignes.

Ho fa amb la campanya "No més excuses" (No more excuses), que va néixer el mes de setembre del 2012 i des de llavors denuncia les pèssimes condicions laborals dels treballadors i treballadores de fàbriques tèxtils de Cambodja que produeixen per a conegudes marques occidentals. En el marc d'aquesta campanya s'han portat a terme diferents accions de protesta i sensibilització a diversos països europeus.

Roba Neta promou la millora de les condicions de treball dels treballadors/ores de la indústria tèxtil mundial i dóna suport a la seva capacitació i apoderament. Amb "No més excuses" s'ha centrat en el cas de Cambodja perquè es va detectar que centenar de treballadores de la confecció es desmaiaven en massa a les fàbriques d'aquest país que subministren roba als minoristes europeus. De fet, en 25 incidents diferents es van desmaia centenars de treballadores i van haver de ser traslladades a l'hospital. Tot indica que no haver tingut prou per menjar i l'excés de treball són les causes dels desmais. Així, el moviment Roba Neta va decidir posar en marxa la campanya "No més excuses" per denunciar aquesta situació i exigir salaris dignes.

La campanya s'ha centrat en les companyies Inditex, H&M, Gap i Levi's per ser les que tenen majors volums de compra a Cambodja i ser molt conegudes a Europa. El seu volum de compra a Cambodja es tradueix també en una enorme capacitat d'aconseguir canvis positius reals en les vides dels i de les treballadores que produeixen la seva roba.

El salari dels treballadors i treballadores tèxtils cambodjanes és de 61 dòlars, mentre que un salari digne seria més de quatre vegades aquesta quantitat. Un salari digne hauria de permetre a qualsevol persona treballadora cobrir les seves necessitats bàsiques i les de la seva família.

Per tant, la campanya demana a les multinacionals que deslocalitzen la seva producció de roba un augment salarial immediat a 131 dòlars. Els exigeix contribuir a l'increment de les dietes en concepte d'alimentació, salut, habitatge i transport, actuar de manera urgent per propiciar la negociació salarial i publicar un pla d'acció concret per proporcionar un salari digne a totes les treballadores de la confecció a Cambodja i a tota Àsia.

Si vols aportar el teu gra de sorra, pots participar a "No més excuses" fent arribar un correu electrònic a Inditex, H&M, GAP i Levi's exigint-los un salari digne per a les persones treballadores de les empreses que produeixen per a ells. Ho pots fer a través del formulari que trobaràs a la plana web de la campanya (en anglès). Pots trobar informació en castellà sobre aquesta iniciativa al lloc web de la campanya a nivell estatal.

Afegeix un comentari nou