Vols viure el voluntariat a un altre país d'Europa?

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Vols viure el voluntariat a un altre país d'Europa?

Resum: 

L'European Voluntary Service (EVS), o Servei de Voluntariat Europeu (SVE), és un projecte de voluntariat internacional de mitja o llarga durada subvencionat pel programa Erasmus Plus de la Comissió Europea.

El Servei Voluntari Europeu (SVE) des de gener de 2014 està emmarcat dins l'Erasmus Plus, el nou programa de la Unió Europea que va néixer amb l'objectiu de crear un programa de mobilitat que englobés tots els subprogrames existents (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Youth in Action, Grundvitg…).

Erasmus Plus gestiona totes les modalitats de mobilitat existents a Europa i té com a objectiu facilitar a 4 milions d'europeus la possibilitat d'estudiar, ensenyar, fer pràctiques o voluntariats en països europeus. És una aposta clara de la Unió Europea per als propers sis anys que pretén contrarrestar la situació econòmica dels joves a través de subvencions per a l'educació i la formació.


Servei Voluntari Europeu (SVE)

Amb Erasmus + es finança la mobilitat de joves entre 18 i 30 anys amb el Servei Voluntari Europeu per a realització de voluntariats de 2 a 12 mesos de durada en una ONG de qualsevol país de la Unió Europea, als països membres de l'espai Econòmic Europeu (Noruega, Suïssa i Liechtenstein) o a Turquia, actual candidat a l'adhesió i en els camps de: cultura, joventut, esports, infància, patrimoni cultural, arts, benestar dels animals, medi ambient, cooperació al desenvolupament, etc.

Quins passos has de fer per fer un Servei de Voluntariat Europeu?

Cada projecte del SVE consta de tres interlocutors: la persona voluntària, una Entitat d'Enviament acreditada i una Entitat d'Acollida on faràs de voluntari.
D'una banda, caldrà que facis una llista de projectes que et motivin com a possibles destins per fer de voluntari (totes les ofertes disponibles les pots veure a la base de dades Portal de Joventut de la Unió Europea).

Un cop tinguis una idea dels projectes d'acollida que et poden interessar, caldrà que contactis una Entitat d'Enviament acreditada (el llistat també està disponible al Portal de Joventut de la Unió Europea). Aquesta EE, a través d'un tutor, et donarà suport en aquesta primera fase per tal de contactar amb una Entitat d'Acollida i fer els tràmits necessaris. També t'ha d'assegurar formació per a preparar-te per a la teva estada fora i t'ha de fer un seguiment i donar suport durant la realització del teu Servei de Voluntariat Europeu en un altre país.
L'entitat d'acollida serà la responsable de la gestió de tot el procediment administratiu i financer de la sol·licitud. Abans de marxar, se't convocarà a un curs de formació a la sortida per tal d'informar-te dels detalls del Servei de Voluntariat Europeu, resolució de conflictes, els drets i deures del voluntari, de les característiques del teu projecte i del país d'acollida i el Youthpass.

Al llarg del projecte de Servei de Voluntariat Europeu, l'entitat d'acollida, a part d'incorporar-te a les activitats del seu projecte, oferir-te allotjament, manutenció, diners de butxaca, formació lingüística i transport local, et convocarà a seminaris de formació i de valoració.

Per a saber-ne més:

Afegeix un comentari nou