Acord entre el Govern i FESOCA per tal de garantir els drets de les persones amb més dificultats

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre
 Font:
Font:

Acord entre el Govern i FESOCA per tal de garantir els drets de les persones amb més dificultats

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Resum: 

El passat 13 de febrer, el President de la Generalitat i el conseller de Benestar Social i Família, van rebre al Palau de la Generalitat a la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA). En la trobada es va donar especial importància a la situació que, davant la crisi, poden patir les persones amb alguna discapacitat i des del Govern es va garantir la protecció dels col•lectius amb més risc d’exclusió social i el fet que s’està treballant per tal d’aprovar una nova llei d’accessibilitat general.

A la reunió van assistir la Junta Directiva de la FESOCA i els Presidents de les associacions membres. El President de la FESOCA va voler destacar quatre punts importants per a les seves entitats membres, així com per a les persones sordes de Catalunya. En aquest sentit va prioritzar les següents tasques a defensar des del govern:

  • L’accessibilitat a la comunicació: És important que en el context de crisi que està patint el nostre país, es garanteixin els drets fonamental de les persones amb més dificultats, entre aquests drets cal desatacar el de l’àmbit de la comunicació.
  • Legislació: Catalunya s’ha convertit en una comunitat de referència amb la publicació de la Llei de la Llengua Catalana de signes, en concret la Llei 17/2010, de 3 de juny. Tot i així és necessari demanar a les conselleries l’aplicació de les mesures que aquesta normativa i la de la Convenció de l’ONU preveuen.
  • Serveis: S’ha destacat la tasca de finançament dels serveis que s’ofereixen des de la FESOCA al col•lectiu de persones sordes.
  • Educació: S’està treballant per tal d’aconseguir com a dret dels alumnes sords, la presència d’un intèrpret de la Llengua de signes durant tota la jornada lectiva a secundària, a més dels recursos propis del Departament d’Ensenyament.

Des del Govern de la Generalitat, s’ha volgut destacar l’esforç que el col•lectiu de persones sordes ha fet en els darrers anys per tal de lluitar pels seus drets, així com les millores aconseguides. Per aquest motiu, el President de la Generalitat s’ha compromès a defensar aquests col•lectius amb més dificultats, a treballar per la creació d’una nova llei d’accessibilitat general i a garantir que tot i les retallades, per la situació de crisis actual, els programes d’ajuts a les persones més vulnerables es mantinguin.

Comentaris

Estimats i estimades des de aquí XarxaNet.org Quan hi ha ofegat amb persones o nens sordeses i mai pogut complir des de Arrels dels Pobles de Catalunya amb sords i sordes. Segons politiques si o no, dons malament persones sordes i sords com sordeses en generalment sempre hi ha problema mes amunt del greu vol dir el tripe del problema s'ha acostumar-se i disculpes amb falta mes ajudes amb sords i sordes per l'escola fins jubilació com ensenyament com sanitaria fins tota la vida massa marginat ara no tant però encara hi ha? Tens cors o cervells per compartir la millor amb objectiu era les sordeses per llei, articles, estatut i Manocomunitat darrers segles fins ara i mai complir-lo alguns com sindíc de greuges hi ha pocs exemplar suport i ajudes estem cansat. Espero per dir la veritat, moltes gracies i fins aviat.

Afegeix un comentari nou