El PIRMI es tornarà a cobrar per transferència bancària al mes de setembre

Autor/a: 
Suport Associatiu
 Font:
Font:

El PIRMI es tornarà a cobrar per transferència bancària al mes de setembre

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

El dimecres 24 d’agost, el conseller Xavier Mena va anunciar que a partir del mes de setembre el PIRMI es tornarà a pagar mitjançant transferència, per tal de garantir-ne el cobrament el dia 1 de cada mes.

El mes passat, la Generalitat va decidir canviar la forma de cobrament del PIRMI per evitar possibles irregularitats. Per això, aquest mes d’agost s’ha pagat mitjançant un xec enviat per correu postal que caducava al cap de 15 dies, en lloc de l’habitual transferència.

Tal com han denunciat diverses entitats, aquest canvi ha provocat “nombrosos retards i incertesa entre els perceptors, que depenen de l’ajut per a la seva subsistència”.

La federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), entitats i treballadors socials van mostrar el seu rebuig a aquesta mesura que consideren “ineficaç, injusta i desproporcionada” atès que converteix tots els perceptors de la RMI (renda mínima d’inserció) en sospitosos de frau a més de posar en risc la seva subsistència.

Per la seva banda, el Síndic de Greuges va obrir el passat dia 8 d’agost una actuació d’ofici contra aquesta mesura de la Generalitat per valorar les conseqüències pels beneficiaris.

Alhora, va denunciar que els assistents socials ja havien hagut de buscar solucions d'emergència per als beneficiaris d'aquesta ajuda que aquest mes no han rebut els diners.

Davant d'aquesta situació, el passat 24 d’agost, el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va comunicar per carta al síndic de greuges el retorn a l’antic sistema de cobrament del PIRMI a partir del mes que ve.

A partir de setembre, per tant, la renda mínima d’inserció es tornarà a pagar per transferència, a fi de garantir-ne el cobrament el dia 1 de cada mes.

Finalment, cal dir que aquest divendres 26 d’agost a les deu del matí, els consellers Xavier Mena i Josep Lluís Cleries assistiran al Parlament per informar dels canvis i de l'actual situació de la renda mínima d'inserció.Per ampliar aquesta informació:

Comentaris

Segons dades del sindicat UGT el nombre de persones que es beneficien de la RMI i podrien haver quedat afectades ronda el 40%. Notícia: http://www.ugt.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=3232:el-...

Afegeix un comentari nou