S’aprova pel Congrès de la nova Llei d'Estrangeria

 Font:
Font:
 Font:
Font:

S’aprova pel Congrès de la nova Llei d'Estrangeria

Resum: 

Seguint el procediment normal d’aprovació d’una llei, el Congrés com última instància ha aprovat la nova Llei d’estrangeria amb 180 vots a favor, 163 en contra i tres abstencions, desprès de l’aprovació del text per part del senat.

La Llei d'Estrangeria, és una norma que ha estat reformada en quatre ocasions en els darrers anys, degut principal a la importància de la matèria, els drets que afecta i la polèmica que els polítiques sobre la mateixa es puguin seguir.
Es tracta d’un text que incorpora directives europees i sentències del tribunal Constitucional, ofereix protecció a les dones estrangeres maltractades, incorpora noves infraccions com els matrimonis fraudulents i amplia el termini màxim d’internament de quaranta a seixanta dies.
A la vegada, cal destacar el fet que la nova llei permet a les ONG i a les entitats privades assumir la tutela dels menors estrangers no acompanyats i atorga a les comunitats autònomes competències per a concedir permisos inicials de treball i de residència circumscrita al seu propi territori, entre d’altres assumptes.
Tot i així es tracta d’un text que en el decurs del seu procés d’aprovació ha estat marcar per crítiques par part de moltes entitats sens e ànim de lucre per considerarà que tot i les novetats torna a deixar fora aspectes importants que vulneren els drets fonamentals.

Llegir més

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou