Últims dies per incorporar-se al Cens d'entitats de foment de la llengua catalana

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Últims dies per incorporar-se al Cens d'entitats de foment de la llengua catalana

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

El proper dia 30 d’abril finalitza el termini per sol·licitar la inclusió al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana. En aquest Cens es poden inscriure totes aquelles entitats que tenen com a finalitat als seus estatuts el foment de la llengua catalana o que duen a terme activitats per impulsar-ne l'ús.

Tal i com ja vam informar al mes de gener a Xarxanet, enguany s’ha tornat a obrir el termini per sol·licitar la inclusió de les entitats al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana.

El termini va començar el passat 1 de gener i finalitza el proper dia 30 d’abril. Per tant, estem en els últims dies per sol·licitar la inclusió o renovació al Cens en aquest any 2013.

Per poder accedir al Cens és necessari que les entitats estiguin constituïdes legalment abans de l’1 de gener d’enguany i que als seus estatuts es reculli com a finalitat el foment de la llengua catalana o que duguin a terme activitats per impulsar-ne l'ús.

Els Cens es va crear l’any 2002 i actualment en formen part 86 entitats

Recordem que estar inscrites al cens, també implica avantatges fiscals en relació amb els donatius que puguin rebre les entitats, ja que a la llei la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives, es va establir una deducció a l’IRPF de la qual es pot beneficiar tota aquella persona que faci donatius a favor d’associacions que tenen per finalitat el foment de la llengua catalana i que figurin en el cens d’aquestes entitats del Departament de Cultura.

Per donar-se d’alta al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana, les associacions i fundacions han de presentar la seva sol·licitud a la Direcció General de Política Lingüística junt amb la documentació requerida: composició de junta, estatuts, document d’identitat de la persona representant de l’entitat i la memòria de les activitats de foment de la llengua catalana dutes a terme al llarg de l’any anterior a la sol·licitud.

Afegeix un comentari nou