El Casal dels Infants de Salt treballa la interculturalitat

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Casal dels Infants de Salt treballa la interculturalitat

Ravalnet

Resum: 

L'entitat desenvolupa en aquesta ciutat el Projecte ICI, que té com a objectius fomentar les relacions interculturals i l’autonomia d'infants, joves i famílies.

El Casal dels Infants de la població de Salt duu a terme aquesta tasca en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI). L'entitat ha renovat recentment el conveni per poder implemantar-lo en aquesta localitat, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Salt, del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i de la Fundació Bancària "la Caixa".

Aquesta iniciativa està en marxa des de l'any 2010 i ha donat com a fruits, entre d'altres, el Banc del Temps de Salt per afavorir l’intercanvi de serveis entre veïns i veïenes, i “ Ens veiem a baix”, un centre cívic mòbil que ofereix serveis i desenvolupa activitats a peu de carrer. També ha impulsat la Taula de Salut Comunitària.

El Projecte ICI intenta també potenciar el Pla Comunitari de Ciutat d’Infància, Famílies i Joves de Salt. Aquest pla vol definir polítiques locals que permetin als infants, les famílies i els joves participar activament en les decisions que els afecten i que afecten a la ciutat.

Els objectius del pla en l'àmbit de l'educació són implicar els centres escolars dins la comunitat, evitar les ruptures dels alumnes i les alumnes amb el procés educatiu i acompanyar les famílies en la seva relació amb l’escola; pel que fa a la salut, promoure hàbits de vida saludables, i a la convivència, impedir l’exclusió dels joves i potenciar una xarxa forta d’entitats al municipi. Per treballar-ho, durant aquest curs es posarà en marxa la Xarxa Educativa per la Convivència.

Afegeix un comentari nou