Els 52 Bancs dels Aliments espanyols distribuiran 6.500 tones d'aliments bàsics

Autor/a: 
Comunicacio-FCVS

Els 52 Bancs dels Aliments espanyols distribuiran 6.500 tones d'aliments bàsics

Autor/a: 
Comunicacio-FCVS

Resum: 

Gràcies al Pla d'Ajuda de la Unió Europea 2011, les famílies més necessitades d’Europa rebran aliments bàsics. De cara als propoers exercicis es preveu una reducció del 75% en aquest programa Europeu.

La Fundació Banc dels Aliments informa de la reducció del 75% en el Pla Anual d’Ajut a les persones més necessitades de la Unió Europea i lamenta aquesta retallada en un moment d’augment de la precarietat social.

El 2011 és el sisè any consecutiu que els 52 Bancs dels Aliments d’Espanya distribueixen els productes alimentaris en funció del que estableix aquest pla anual. Aquesta distribució es realitza en quatre fases l’any, la primera de les quals va començar a distribuir-se el 19 de maig i finalitzarà el 15 de juny. La segona fase es distribuirà de mitjans de juliol a mitjans de setembre. Enguany es distribuiran unes 6.500 tones d’aliments bàsics com són arròs, brou de carn, pasta alimentària i llet, entre altres.

L’objectiu del Pla Europeu d’Ajut a les persones més necessitades és posar en disposició d’aquestes persones de forma gratuïta, aliments bàsics de qualitat, a partir dels excedents dels productes agraris gestionats pels organismes d’intervenció de la Unió Europea.

El Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), organisme autònom del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, que gestiona a nivell estatal el Pla, ha designat la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), juntament amb la Creu Roja, per a la distribució d’aquets aliments.

Afegeix un comentari nou