Nous cursos gratuïts per a les associacions de Barcelona

F Pere Tarrés
Nous cursos gratuïts per a les associacions de Barcelona Font: Torre Jussana
Les inscripcions als cursos estan obertes
Nous cursos gratuïts per a les associacions de Barcelona Font: Pixabay
Una de les novetats pretén tractar la realització de reunions efectives
Nous cursos gratuïts per a les associacions de Barcelona Font: Pixabay
Un crus d'estratègies per prevenir i resoldre conflictes també forma part del programa

Nous cursos gratuïts per a les associacions de Barcelona

F Pere Tarrés

Resum: 

Torre Jussana ofereix per aquesta primavera formacions innovadores per enfortir les competències de persones que participin en entitats.

Per als propers mesos de maig i juny, des de Torre Jussana s’ofereixen noves propostes formatives gratuïtes i especialitzades, dirigides a les associacions de la ciutat de Barcelona. Els cursos i tallers estan concebuts per ajudar a les juntes directives, equips tècnics i personal associat destinats a millorar el funcionament de l’entitat enfortint les competències de les persones que hi participen.

L’oferta formativa de primavera s’estructura en quatre àmbits, la intenció, la participació, l’acció i la gestió. D’aquesta manera, es permet la possibilitat de realitzar itineraris sobre temàtiques com l'estratègia, la gestió jurídica, fiscal i econòmica o qüestions relacionades amb la participació. Algunes tenen per objectiu oferir habilitats transversals que reforcin les persones que gestionen l’associació. Les inscripcions per a cada una de les formacions ja estan obertes

Novetats del trimestre

Aquest trimestre s’incorporen algunes novetats pensades per aportar elements d’innovació a les associacions i oferir continguts sobre qüestions centrals i estratègiques. Entre d’altres, destaquen les següents formacions:

  • Dragon Dreaming: una metodologia innovadora per dissenyar millors projectes. En aquest curs s'exposarà aquest mètode que permet crear un pont entre l'associació i l'individu i entre la teoria i la pràctica, que facilita el disseny de projectes col·laboratius i sostenibles, construint una cultura de respecte cap a les persones i el seu desenvolupament, la sostenibilitat i la creació de comunitat.
  • L’art de dinamitzar reunions per tal que siguin efectives. Les reunions o assemblees són una constant en les associacions. És important que les persones que les lideren, les faciliten o hi participen coneguin les actituds personals i les qüestions que cal tenir en compte per tal d'aconseguir que aquests espais de trobada siguin efectius, motivadors i promoguin la participació de totes les persones assistents.
  • Model Canvas: definiu o milloreu el projecte de la vostra associació. El model Canvas Social és un bon recurs per visibilitzar i establir relacions entre els factors que incideixen en la sostenibilitat i l'impacte d'un o de diversos projectes. En aquest taller s'explicarà aquesta eina, un recurs que pot ser de gran ajuda a l'hora de definir un model d'associació rendible i sostenible.

Apropar la formació a les entitats

Aquesta primavera es realitzaran un seguit de formacions més enllà de les instal·lacions de Torre Jussana, amb l’objectiu d’apropar-les a diversos punts de la ciutat i així també a les entitats i associacions. D’aquesta manera, el curs participació I: com aconseguir la participació de les persones associades? es durà a terme al Centre de Cultura Popular del Barri de Gràcia, la Violeta.

Pel que fa a la sessió dedicada a conèixer Quines responsabilitats tenim com a membres de la junta directiva, aquesta es realitzarà a l'Espai 210, del Barri de la Sagrada Família. La darrera de les formacions d’aquest trimestre fora de Torre Jussana, tindrà lloc a l’espai “Calabria 66” del barri de Sant Antoni, concretament el curs Comptabilitat per associacions I.

Afegeix un comentari nou