10 regals feministes per aquestes festes de Nadal

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Pérez Fargas
Destaquem alguns jocs, llibres, còmics amb perspectiva feminista per regalar aquest nadal. Font: Kira auf der Heide. Unsplash
Destaquem alguns jocs, llibres, còmics amb perspectiva feminista per regalar aquest nadal. Font: Kira auf der Heide. Unsplash

10 regals feministes per aquestes festes de Nadal

Autor/a: 
Marta Pérez Fargas
Ravalnet

Resum: 

Aquest Nadal podeu regalar llibres infantils, narrativa, poesia, novel·la gràfica, jocs de taula i videojocs amb perspectiva feminista.

Literatura infantil

De la col·lecció d’Alba Editorial Petita & Gran, explica la història de la matemàtica, informàtica i escriptora, Ada Lovelace, a través de rimes senzilles. Es tracta d’una col·lecció amb la que els més petits i petites descobriran les grans dones de la història.

Quan una bruixa envia el seu mirall màgic al nostre univers, en ell es reflectiran vuit princeses que es neguen a ser boniques i obedients. Són fortes, valentes i estan decidides a ser elles qui salvin a les persones en perill. Aquest conte de l’autora Natasha Farrant ens explica les aventures de vuit princeses (im)perfectes.

Narrativa

L’autora de Teoria King Kong, Virgine Despentes, torna amb una novel·la que ens endinsa en la vibrant història d’uns personatges rebels i radicals que es menjaven el París dels anys vuitanta i que ara, en la maduresa, s’enfronten als efectes nefastos de la crisi social i econòmica. Una lectura que examina la misoginia, la pornografia, la pobresa, la religió, la raça, el neofeixisme i les violències de gènere de les nostres societats.

Filles d’una nova era, de Carmen Korn, és el primer capítol d’una saga fascinant que parla de llibertat, amor, valentia i lluita, que a través d’una generació de dones que no es van deixar anul·lar per les circumstàncies que els va tocar viure, ens narra la fascinant història del segle xx.

Poesia

  • La escala de Mohs

És el poemari de l’artista polifacètica i referent per a diverses generacions, feminista, música i poeta, Gata Cattana.

Novel·la gràfica

Aquesta novel·la gràfica de Susanna Martín i María Castrejón es basa en la biografia de la reportersa suïssa Annemarie Schwarzenbach. Periodista, fotògrafa, novelista, viatjera va recórrer el perióde entreguerres atravessant totes les seves tempestes, ja fossin polítiques, socials o culturals.

Jocs de taula

És un joc de taula de preguntes i respostes que posa a prova els teus coneixements sobre pensament i pràctica feminista, història de les dones, diversitat sexual, cultura en femení, activisme, etc.

Es tracta d’un joc de 60 cartes, dissenyades per 30 autores de còmic i on apareixen 30 dones referents al llarg de la Herstòria. El joc té diferents aplicacions i formes de jugar adaptat per a totes les edats.

Videojocs

Es tracta d’un projecte desenvolupat per l’Oficina de les Nacions Unides a Mèxic. En ell ens convertim en Chuka, una youtuber gamer que té un terrible malson on apareixen els seus haters. En el joc hauràs d’enfrontar.te als seus enemics amb emojis que et trobaràs pel camí.

Kay és una jove solitària convertida en monstre. En aquest joc t’embarcaràs en un viatge personal per a explorar la soledat d’aquesta jove. Descobriràs criatures i monstres fantàstics, coneixeràs la seva història i els seus reptes. Jugaràs mentre t’enfrontres als teus propis monstres.

Podeu consultar altres idees i propostes a la guia de l'Institut Català de les Dones o a la web de la Xarxa Punt TIC.

Afegeix un comentari nou