Ja podem compostar al barri barceloní del Poble-sec

Ravalnet
La màquina de compost que es posarà a disposició del barri del Poble-sec. Font: La Clara Comunicació
La màquina de compost que es posarà a disposició del barri del Poble-sec. Font: La Clara Comunicació

Ja podem compostar al barri barceloní del Poble-sec

Ravalnet

Resum: 

La màquina de compostatge, que es posa a disposició del veïnat, forma part d'un projecte de l'alumnat de l'Institut Consell de Cent.

Dels residus orgànics en fem compost, però a les zones urbanes aquests residus no sempre es llencen al contenidor adequat i han de fer quilòmetres per fer aquest procés. Hi ha, però, compostadores comunitàries promogudes per l'administració, per entitats o per moviments veïnals.

Aquesta setmana se n'ha sumat una a Barcelona, a l'Institut Consell de Cent, al barri del Poble-sec. El veïnat la podrà fer servir entrant al centre en l'horari lectiu o abocant les restes orgàniques als contenidors situats a la porta de la compostadora.

Forma part d'un projecte educatiu en què l'alumnat ha treballat el reciclatge i els hàbits de consum, i ha rebut formacions en economia feminista, economia circular, gestió de residus i compostatge.

La idea és impulsar l'economia circular creant una xarxa de participació i intercooperació entre la comunitat veïnal, educativa, empresarial, comunitària i familiar del barri.

El mateix alumnat ha explicat aquest dimecres el seu funcionament en un acte de presentació en què han assistit una quarantena de veïnes i han participat el director de lʼInstitut, Jesús Martín; Andrea Milán, tècnica dʼIntervenció Social dʼACPP Catalunya; i Francisco Esteban, tècnic de Tarpuna SCCL, entitat que lloga la màquina al projecte.

Segons la tècnica del projecte, hi ha un desconeixement general “sobre la matèria orgànica que es llença incorrectament que acaba als abocadors i també genera CO₂ a lʼatmosfera”. Amb aquesta iniciativa, l'alumnat vol ser “actor social en matèria de sostenibilitat, medi ambient, economia circular i consum responsable”.

Durant l'acte, també s'han posat sobre la taula altres propostes en aquesta línia com arboritzar el barri, instal·lar més panells socials “o instaurar dies verds al centre en què implicar tot el barri”, ha explicat una de les alumnes que participa en la comissió de sostenibilitat creada al centre educatiu.

Afegeix un comentari nou