Es crea la Confederació Mundial de Pares de Sordcecs, amb seu a Catalunya

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Es crea la Confederació Mundial de Pares de Sordcecs, amb seu a Catalunya

Resum: 

Concretament, és a Barcelona. La sordceguesa és una discapacitat sensorial molt poc coneguda. No consisteix en la suma de la sordesa i la ceguesa i no implica la pèrdua total d’ambdós sentits sinó que té unes característiques pròpies. D'acord als paràmetres europeus hi ha 15 persones sordcegues per cada 100.000 habitants.

L'1 d’octubre es va decidir la creació d’una confederació pionera que vol representar a tots els pares i mares que defensen els drets dels seus fills sordcecs. Ricard López, president de l’Associació Catalana Pro Persones Sordcegues, APSOCECAT, ho va anunciar a l’acte de cloenda de la recent XV Conferència Mundial de Sordceguesa a la ciutat de Sao Paulo, Brasil.

La Confederació constituïda per entitats de Kenya, Argentina, Brasil, Paraguai, Veneçuela, Canadà, Àustria, Regne Unit, Espanya i Catalunya, té com a objectiu esdevenir la veu de tots aquells pares i mares els fills dels quals pateixen aquesta malaltia. En aquest sentit, l’entitat pretén ajudar-los a viure una vida independent i, aconseguir per part de les administracions, que es prenguin les mesures econòmiques, sanitàries, d’assistència i educatives que es requereixin.

La Confederació Mundial de Pares de Sordcecs i Múltiples Discapacitats amb Base Sensorial, en les seves sigles en anglès,WCPDB, ha començat a caminar.

Afegeix un comentari nou