Allau d'informes d'estrangeria al Departament de Benestar i Familia

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Allau d'informes d'estrangeria al Departament de Benestar i Familia

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

El passat 30 de juny va entrar en vigor el nou reglament d’estrangeria, que dota de més autogovern i capacitat de decisió a la Generalitat de Catalunya en aquest àmbit.

Des que va entrar en vigor el nou reglament, Catalunya ha estat la primera comunitat autònoma en desplegar aquestes noves competències.

Això fa que Catalunya, per primera vegada, passi a tenir un paper determinant en els processos d’estrangeria.

La Generalitat assumeix competències en l’acreditació del grau d’integració de les persones que sol·licitin el reconeixement de l’arrelament social (pas previ indispensable per accedir a una autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals), també l’acreditació de l’esforç d’integració per renovar l’autorització de residència temporal, així com l’acreditació de l’adequació de l’habitatge per poder reagrupar el nucli familiar de la persona sol·licitant.

Per resoldre favorablement, es tindran en compte, entre d’altres criteris, el coneixement de les llengües oficials (català i castellà), de la societat d’acollida i del mercat laboral.

El resultat de l'informe es notificarà a la persona interessada en el termini màxim de 30 dies hàbils.

Com a conseqüència, des de la entrada en vigor d’aquesta nova regulació, el Departament de Benestar i Família ha rebut més de 6.750 sol·licituds d’informes per acreditar la integració i adequació de l’habitatge per poder accedir al reagrupament familiar.

Fins a mitjans del mes d’octubre, el Departament ha emès un 53% dels informes sol·licitats, resolts en sentit favorable.

A més, gràcies a una modificació de la Llei del Registre Civil, Catalunya també pot acreditar la integració de les persones estrangeres que sol·licitin l’accés a la nacionalitat espanyola.

Llegir més

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou