La FIDH publica una guia de denúncia contra les males pràctiques de les empreses transnacionals

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La FIDH publica una guia de denúncia contra les males pràctiques de les empreses transnacionals

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

La Federació Internacional de Drets Humans (FIDH) ha publicat una versió en castellà actualitzada de la guia que recull els mecanismes que víctimes i ONG tenen a la seva disposició en el marc de les violacions comeses per empreses transnacionals.

La guia que publica la FIDH fa un recull de les diverses possibilitats que tenen al seu abast les víctimes de violacions contra els drets humans comeses per empreses transnacionals o amb la seva complicitat.

L’objectiu és ajudar a les víctimes a obtenir justícia i reparació esdevenint una eina pràctica tant per a elles com per als seus representants, les ONG i la resta d’agents socials (sindicats, associacions camperoles, moviments socials i activistes).

Actualment, a tot el món es produeixen violacions dels drets humans i desastrosos impactes mediambientals relacionats amb les activitats de les empreses.

Per exemple, a Amèrica Llatina, fonamentalment Colòmbia, Guatemala i Hondures, no és estrany que molts dirigents sindicals i camperols siguin assassinats per reivindicar públicament els seus drets.

A Filipines, Perú o Equador, els projectes d’inversió vinculats a la indústria extractiva no només no tenen en compte la població autòctona sinó que provoquen devastadors efectes mediambientals.

Sovint, per a les víctimes de les violacions comeses per les empreses és molt difícil obtenir justícia, atesa la gran impunitat que existeix respecte a aquests fets.

La guia de la FIDH consta de cinc seccions on s’examinen els diferents mecanismes per obtenir justícia, incloent-hi els intergovernamentals, mecanismes de mediació i de reclamació.

Llegir més

Afegeix un comentari nou