Nou protocol contra la violència de gènere

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Nou protocol contra la violència de gènere

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Durant el 2012 els Mossos d’Esquadra incorporaran un sistema informàtic d’atenció a les víctimes de violència de gènere que unificarà tota la informació de Catalunya. Aquest sistema permetrà intercanviar informació amb altres departaments i administracions locals.

El sistema integral d’atenció a les víctimes de violència masclista s’està implementant en fase de proves a les comissaries dels mossos. Amb aquest sistema es poden introduir i creuar les dades judicials i policials de la víctima i el seu entorn de manera que es poden conèixer al moment tota la informació referent a aquell cas: denúncies, visites als jutjats, requeriments, permisos penitenciaris, odres de protecció, etc. Això permetrà fer una avaluació i un seguiment més detallat. L’objectiu també es arribar a més persones ja que es calcula que les víctimes que arriben a l’atenció dels Mossos són entre un 17 i un 20% de tots els casos de violència de gènere.

El sistema incorpora un qüestionari que les víctimes hauran d’emplenar, en funció d’aquest s’avaluarà el risc i es crearà un expedient informatitzat. Un cop classificat l’expedient, segons el risc, un grup d’atenció s’ocuparà de fer el seguiment: si el risc és alt necessitarà vigilància policial 24 hores, i si es baix s’efectuaran trucades i acompanyaments puntuals. A l’estar tot informatitzat el sistema permet avisar de nous registres i accions. Les pautes i el risc s’avaluaran periòdicament i les trucades es gravaran per tal de saber l’estat de les víctimes en tot moment.

La participació activa entre departaments inclourà la interconnexió amb Justícia, Benestar i Família, Salut i Ensenyament a més d’ajuntaments, Diputacions i consells comarcals, per tal de crear un mapa de recursos per facilitar la derivació dels casos.

Durant aquest any es posarà en funcionament i el Departament d’Interior espera que al 2013 pugui estar funcionant amb normalitat.

Afegeix un comentari nou