8 continguts per conscienciar sobre la violència masclista

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
La violència masclista es pot exercir de diverses maneres com la sexual, psicològica, física o econòmica, entre d’altres. Font: Canva.
La violència masclista es pot exercir de diverses maneres com la sexual, psicològica, física o econòmica, entre d’altres. Font: Canva.
És crucial l’educació en igualtat per erradicar totes les violències masclistes.  Font: Canva.
És crucial l’educació en igualtat per erradicar totes les violències masclistes. Font: Canva.

8 continguts per conscienciar sobre la violència masclista

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

Diferents organitzacions i institucions han preparat continguts per conscienciar la ciutadania sobre la problemàtica de la violència masclista i com s’ha d’actuar davant d’ella.

Davant el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones des de Xarxanet s’ha fet una selecció de vuit iniciatives que poden ajudar a entendre l’efecte que té la violència masclista en les víctimes i en la societat, així com el que es pot fer per fer front a la problemàtica.

Exposició: ‘No deixis entrar el monstre’

L’exposició ‘No deixis entrar al monstre’ és una iniciativa on es pot veure la producció que hi ha darrere d’un curtmetratge que ha creat l’autora Lucky Guardiola, per relatar la seva experiència personal sobre la violència de gènere.

L’obra es podrà veure fins al 30 de desembre 2023 a l’Espai Jove La Bàscula del districte Sants-Montjuïc.

'25N nosaltres diem prou’

El departament Suport Tercer Sector de Fundesplai ha publicat preparat '25N nosaltres diem prou’, un episodi especial per al pòdcast ‘Entitats al dia’, una iniciativa amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

El programa aprofundeix en reivindicar la importància de la lluita col·lectiva per eliminar totes les violències contra les dones. Es pot escoltar gratuïtament l’episodi en la plataforma Ivoox.

Infografia: 25N- Dia Internacional per l’eliminació de la Violència envers les Dones

El Departament de Benestar Social i Família del Consell Comarcal del Tarragonès ha creat ‘25N- Dia Internacional per l’eliminació de la Violència envers les Dones’, una infografia per posar l’èmfasi en la conscienciació sobre l’assetjament sexual a l’entorn laboral.

Exposició: ‘Transformant històries a través de fill i agulla”

L’Associació in via va inaugurar, el passat 20 de novembre, l’exposició ‘Transformant històries a través de fill i agulla’ al Casal del Poblenou. L’exposició està sota el paraigua del projecte ‘Claudel’, una iniciativa d’artteràpia que l’organització desenvolupa amb dones supervivents de violències masclistes.

L’exhibició mostra obres tèxtils que han creat cinquanta dones víctimes de violència masclista durant un any. A les creacions es poden observar el desenvolupament personal que han tingut. Laura Badas i la seva marca de roba FYOB van aportar quimono, a partir dels quals, amb fil i agulla, les dones supervivents poden fer artteràpia.

'Guia d’actuació enfront de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe a la feina'

L’Instituto de las Mujeres ha creat en col·laboració amb el Ministeri d’Igualtat han creat la ‘Guia d’actuació enfront de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe a la feina’ per proporcionar un resum dels conceptes principals relacionats amb la violència masclista, així com dels serveis d'ajuda disponibles que poden accedir les víctimes.

#ObrimmElsUlls

El Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya han preparat una campanya pel 25 de novembre per evidenciar el silenci o la falsa neutralitat davant les situacions de violència masclista. El lema de la campanya és ‘Davant les violències masclistes, obrim els ulls. Pren partit’. Dintre de la iniciativa han desenvolupat un curtmetratge anomenat #ObrimmElsUlls, una peça audiovisual per evidenciar aquesta realitat.

Revista 25N 2023 - CCOO

L’Observatori d’Assetjament Sexual i per Raó de Sexe de les Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya han publicat número especial de la seva revista per al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. A l’exemplar hi ha testimonis sobre la violència masclista i recursos jurídics i legislatius, entre d’altres.

‘Consentiment’

'Paraules habitables' és una iniciativa del TERMCAT i de La Xarxa+. Es tracta d’un pòdcast que té l’objectiu de difondre aspectes d’interès general sobre la terminologia catalana. El programa ‘Consentiment’ se centra en la terminologia del consentiment sexual.

Afegeix un comentari nou