Equitat de gènere al Tercer Sector Social

Autor/a: 
Suport Associatiu
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Equitat de gènere al Tercer Sector Social

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

Amb la creació de la xarxa de dones directives i professionals de l'acció social es vol treballar per l'equitat de gènere dins el tercer sector. La xarxa durà a terme una tasca de diagnosi i seguiment continuat de les diferències entre dones i homes dins l’àmbit de les entitats no lucratives.

La creació d’aquesta xarxa de dones directives coincideix amb l’aprovació des de la Unió Europea de dos informes que analitzen l’equitat de gènere al sector per tal d’aconseguir que aquesta equitat sigui una realitat. D’una banda, es vol potenciar la presència de les dones en els càrrecs directius, introduint quotes femenines mínimes en els òrgans d’administració, i d’altra banda, es pretén reduir les diferències salaries entre homes i dones. Tot i ser un sector en què la presència de les dones és majoritària, l’accés als òrgan de direcció no és superior al 35%.

La xarxa ha estat fruit d’un procés de creació en què han participat més de quaranta dones membres d’entitats sòcies de la Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS). L’objectiu d’aquesta xarxa és treballar per analitzar i controlar la realitat del tercer sector en relació a l’equitat de gènere i implementar mesures de conciliació familiar en el sector.

Afegeix un comentari nou